'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΛΙΕΝΤΕ
ΜΕ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ 439 ΔΙΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «Δ.Τ.»
Βούλιαξε από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (11/9)  το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με το μέγα πλήθος που κατέκλισε το προαύλιο και τη Λ. Μεσογείων, παρακολουθώντας τη μεγάλη αγωνιστική συναυλία καταδίκης για τους 3 μήνες από το "μαύρο" πραξικόπημα σε βάρος της ΕΡΤ.
Το μέγα πλήθος συνέχισε την αγωνιστική παρουσία του στο Ραδιομέγαρο μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (12/9).

Στη συνέχεια παραθέτουμε το προηγουμένο ρεπορτάζ της Iskra που αφορά την ειδεσεογραφία για την αγωνιστική συναυλία της Τετάρτης (11/9).

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9: ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ!
Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 3 μήνες από το "φασιστικό" μαύρο στη Δημοκρατία την ενημέρωση, τον πολιτισμό. Η ΕΡΤ, ήταν μόνο η αρχή, ακολούθησε επίθεση σε όλο τον κοινωνικό τομέα με επίκεντρο την παιδεία και την υγεία και τώρα και στην αμυντική βιομηχανία της χώρας! Η κυβέρνηση, υπόδουλη μνημονίων και εντολών της τρόικας, ενισχύει την ιδιότυπη χούντα που εφαρμόζει σε βάρος ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, ξεπουλά εθνικό πλούτο, την ίδια την ανεξαρτησία της χώρας.
Η 11η Σεπτέμβρη είναι μια μέρα σημαδιακή, που μας κάνει να επιδιώκουμε επανασυσπείρωση και εγρήγορση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από τις πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑΣ που μας δυναστεύει.
11 Σεπτέμβρη 1973: Συμπληρώνονται, επίσης, 40 χρόνια από τη δολοφονία του Αλιέντε από τη χούντα του Πινοσετ, ενώ αρχίζει μια βαθιά φασιστική, γεμάτη τρόμο, νύχτα 25 χρόνων στη Χιλή! Ξανά η γνωστή ιστορία, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν βάναυσα, καταστρώνουν και ενορχηστρώνουν τη δολοφονία των ηγετών, παραπλανώντας την παγκόσμια κοινότητα, για να σταματήσουν την προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό όλης της αριστεράς μετά την εκλογική νίκη της λαϊκής ενότητας το 1970.
Σεπτέμβρης 2013 σειρήνες πολέμου στην περιοχή μας: οι ΗΠΑ καταστρατηγώντας, για άλλη μια φορά, την αυτοδιάθεση των λαών, παραπλανούν για δήθεν χημικά όπλα και ετοιμάζουν πολεμική επίθεση στη Συρία, ενώ ο αγώνας για δημοκρατία και ειρήνη είναι του Συριακού λαού και μόνο!
Οι λαοί έχουν τη δύναμη να τα αλλάξουν όλα! Αρκεί να πολιτικοποιήσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους. Κάθε κοινωνική αντίσταση και δράση να την εντάσσουν  στη μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Καλούμαστε όλοι και όλες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-  ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΑΜΕΝΟ!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ), οι οποίοι διοργανώνουν την μεγάλη συναυλία της Τετάρτης (11/9) εξέδωσαν δελτίο τύπου με τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, μαζί με όλους τους άλλους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις καθημερινές συναυλίες μας σε αυτό το μοναδικό 3μηνο φεστιβάλ πολιτισμού που συνεχίζεται με τη δική τους συμπαράσταση και που θα ήταν μαζί μας και την Τέταρτη αν ο χρόνος δεν ήταν πεπερασμένος!
«11 Ιουνίου 2013. Η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει την ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά η Ελλάδα παραμένει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά παράβαση και της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και παρά το τηλεοπτικό μόρφωμα, ειδικά χωρίς ραδιόφωνο, που κατά γενική ομολογία είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε κάθε χώρο, κάθε στιγμή.
Όμως η ελληνική ραδιοφωνία και οι εργαζόμενοι της συνεχίζουν να παράγουν πλήρες πρόγραμμα με πάθος, επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Δεν άφησαν ούτε λεπτό τους ακροατές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό χωρίς την δική τους φωνή. 
Χωρίς τον πολιτισμό…. 
Και φυσικά όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος κάθε μέρα, κάθε στιγμή, τρεις μήνες τώρα, έκανε αισθητή την παρουσία του. 
Τώρα για πρώτη φορά, 35 από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για το ραδιόφωνο, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή!
ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΟΙΒΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΡΟΓΩΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ENCARDIA
ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΖΙΩΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΘΗΒΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
LOCOMONDO
ΜΑΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ
MAGIC DE SPELL
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΝΟΤΗΣ
ΜΗΛΙΩΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΜΙΤΖΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΝΕΓΚΑ ΓΙΩΤΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΚΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΠΕΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΡΟΥΣ
ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΟΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΟΣΙΚΙΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΑΙΡΕΛΗ ΜΟΡΦΩ
ΤΣΑΚΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τη βραδιά που αρχίζει νωρίς, στις 19.30 και θα ολοκληρωθεί άγνωστο πότε (!), συντονίζει και παρουσιάζει ο Πάνος Χρυσοστόμου.
Ένα πρόγραμμα με την υπογραφή και το κύρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή!»

ΜΕ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ 439 ΔΙΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «Δ.Τ.»
Η ανακοίνωση της περιβόητης λίστας των προσλήψεων για το μόρφωμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης» («Δ.Τ») ήρθε στη δημοσιότητα την Τρίτη, η οποία φέρει την υπογραφή του Ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη. Οι "προσλήψεις" βέβαια, είναι σαφώς λιγότερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου (το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 577 ατόμων...), ενισχύοντας τις υπόνοιες για πελατειακές και διαβλητές διαδικασίες πρόσληψης.
Πιο συγκεκριμένα, ο διαχειριστής,  για να αιτιολογήσει το "μαγείρεμα" στην τελική λίστα των προσλήψεων σε σχέση με την πρώτη λίστα,  υποστήριξε ότι προέκυψαν "ανάγκες", ομολογώντας με αυτό τον τρόπο τις διαδικασίες αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας, τις οποίες μεταχειρίζεται η κυβέρνηση για να προωθήσει τα σχέδια της.

ΔΥΟΜΙΣΥ ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΕΡΑ Η ΔΤ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ... ΒΕΝΖΙΝΗΣ
Σχεδόν δυόμισυ ώρες έμεινε εκτός αέρα το πρόγραμμα της «ΔΤ» εξαιτίας απλού ηλεκτρολογικού προβλήματος, που ωστόσο οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να λύσουν αν δεν τους καλύπτονταν τα έξοδα μετακίνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TPP, ένα πρόβλημα με τις ασφάλειες στις κεραίες στον Υμηττό έριξε «μαύρο» (τους γίνεται συνήθεια) στην εικόνα του μεταβατικού φορέα στις 11:30 σήμερα το πρωί. Επειδή η «ΔΤ» δεν έχει προσλάβει μόνιμο τεχνικό, θα έπρεπε να φύγει κάποιος ειδικός από τα κεντρικά προκειμένου να επιδιορθώσει τη βλάβη. Ωστόσο, οι νεοπροσληφθέντες τεχνικοί αρνήθηκαν να βάλουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης και ζήτησαν την κάλυψή τους από τον Φορέα.
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, όταν ο Τεχνικός Διευθυντής προσφέρθηκε να κάνει τον σοφέρ προκειμένου να εκπέμψει και πάλι το σήμα της περιβόητης «δημόσιας τηλεόρασης».
Το ότι δεν το κατάλαβε σχεδόν κανείς αφήνει, πάντως, ερωτηματικά για την «πολύ καλή τηλεθέαση» στην οποία αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Παντελής Καψής.

EΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 37 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Με αφορμή το μαύρο στις οθόνες και το λουκέτο, που η κυβέρνηση επιδίωξε να βάλει στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, 37 γελοιογράφοι ενώνουν τις πένες τους και δημιουργούν σκίτσα.
Ο Μάνος Συμεωνάκης, απολυμένος συνάδελφος και αυτός, με τη βοήθεια της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, το Cartoon Movement και τη Λέσχη Φίλων Γελοιογραφίας, κατάφερε να συγκεντρώσει τα έργα επαγγελματιών και ερασιτεχνών, που δημιουργήθηκαν από τις 11 Ιουνίου, τότε που ξεκίνησε η τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να μας φιμώσει.
Οι γελοιογράφοι που προσέφεραν τα έργα τους θέλουν με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν τον αγώνα μας και να προασπίσουν μέσα από τη δουλειά τους το αγαθό της ενημέρωσης μέσω της ΕΡΤ.
Οι δημιουργοί
ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ
Κώστας Γρηγοριάδης
Ανδρέας Πετρουλάκης
Βασίλης Παπαγεωργίου
Ηλίας Μακρής
Μιχάλης Κουντούρης
Παναγιώτης Μήλας
Πάνος Μαραγκός
Πέτρος Ζερβός
Soloup
Σπύρος Δερβενιώτης
Τάσος Αναστασίου
Ξένου Έφη
Βαγγέλης Χερουβείμ
Πάνος Ζάχαρης
Ηλίας Ταμπακέας
Πέτρος Τσιολάκης
Δημήτρης Γεωργοπάλης
CARTOON MOVEMENT
GIANFRANCO UBER (Ιταλία)
Μάνος Συμεωνάκης (Ελλάδα)
MARIAN KAMENSKY (Αυστρία)
RAMSES MORALES (Κούβα)
RODRIGO DE MATOS (Πορτογαλία)
Σοφία Μαμαλίγκα (Ελλάδα)
Θοδωρής Τιμπιλής (Ελλάδα)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Αντώνης Πάσσαρης
Αθανάσιος Αλατάς
Γιάννης Αντωνιάδης
Γιάννης Γερούλιας
CUT
KALI KAL
Κώστας Βουτσάς
Μανώλης Ζουλάκης
Νεκτάριος Χασάνδρας
Νίκος Φουστέρης
Πάνος Ιατρίδης
Παναγιώτης Μητσομπόνος
Σοφία Μαμαλίγκα
Σπύρος Μουρατίδης


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου