'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ THΣ ΟΛΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/09) ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

alt(Σαββ. 21/9/13 - 11:36)
ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/9) ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΟΜ/ΚΟΠΕΙΟ (19:00) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!
ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3!
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ την Κυριακή 22/09  πραγματοποιείται ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - Αγία Παρασκευή. Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί σε Πορεία, από το σταθμό ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο (ώρα συνάντησης 19:00), στην ΕΡΤ, τονίζοντας χαρακτηριστικα "ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ"
Οι καθηγητές έδωσαν ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις βάναυσες πολιτικές με τη μαζική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ . Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ « Με αποφασιστικότητα και πείσμα ξεκίνησε η απεργία στη Β/βάθμια εκπ/ση. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Εκατοντάδες σχολεία ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες.
Η Κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά.
Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη.
Καταγγέλλουμε τις πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey.»
Ενώ τονίζουν την απόφαση τους συνεχίσουν την προσπάθεια για συντονισμό όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Την Κυριακή ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ της ΟΛΜΕ:
Ώρα έναρξης 20.00
Μας τιμούν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες (κατά αλφαβητική σειρά ) :
Τάνια Κικίδη
Περικλής Λορίδας - εραστές του ονείρου
Γιάννης Νικολάου
Νατάσσα Παπαδοπούλου- Ανδρέας Στεργίου
Μιχάλης Τασίνας & New Rock Times
ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ  ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3


Με αφορμή την κατάληψη από τα ΜΑΤ των κτιρίων διοίκησης της ΕΡΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εξέδωσαν το Σάββατο (21/9) την παρακάτω ανακοίνωση:
"Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 καταγγέλλουμε την σημερινή παράνομη, καταχρηστική και κωμικοτραγική ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει αστυνομικές δυνάμεις για να καταλάβουν τα κτίρια της διοίκησης της ΕΡΤ3 και του ραδιοφωνικού σταθμού 9.58FM. Επίσης, στα κτίρια εισήλθαν και στη συνέχεια, οχυρώθηκαν μέσα, κυριολεκτικά σαν κλέφτες, άγνωστα άτομα.
Παράλληλα, στο κτίριο της Διοίκησης, (Αγγελάκη 2), είχαν κληθεί τηλεφωνικά όσοι είχαν πάρει μέρος στον διάτρητο διαγωνισμό για την ΔΤ, οι οποίοι εισέρχονταν δηλώνοντας την ταυτότητά τους σε ιδιωτικούς φύλακες και όχι στους αστυνομικούς που δήλωναν άγνοια για την ιδιότητα όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο καθώς και για την δουλειά την οποία διεκπεραίωναν.
Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις των εργαζομένων, δύο βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου (Δ. Χαραλαμπίδου, Γ. Αμανατίδη) και μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τα αγνώστου ιδιότητας και ταυτότητας πρόσωπα εντός του κτιρίου της Διοίκησης, να δεχθούν μία αντιπροσωπεία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Ούτε ένας δεν τόλμησε να βγει και να εξηγήσει τι ακριβώς έκαναν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων και ποιών εντολές εκτελούσαν. Η καταγέλαστη συμπεριφορά τους ολοκληρώθηκε όταν κάλεσαν μία από όσους ήθελαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους να μπει ...από την πίσω πόρτα.
Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών των βουλευτών, «διευκρινίστηκε» ότι στο κτίριο της διοίκησης βρίσκονταν υπάλληλος/οι (;) του υπουργείου Οικονομικών!!! που δρούσαν κατόπιν εντολών του κ. Στουρνάρα. Κι όμως ούτε ένα έγγραφο δεν παρουσιάστηκε που να δικαιολογεί τα παραπάνω.
Σημειώνεται ότι στο κτίριο της διοίκησης φυλάσσονται αρχεία και φάκελοι του προσωπικού που απελύθη πραξικοπηματικά την 11/6 προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν, παραποιηθούν, προσαρμοστούν στα μέτρα των σύγχρονων αναγκών του κ. Μάναλη.
Ανάγκες που υπαγορεύουν την κατασυκοφάντηση της ΕΡΤ και την δικαιολόγηση των ακραία αναξιοκρατικών και αυθαίρετων διαδικασιών συγκρότησης και προσλήψεων της ΔΤ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 παραμένουμε στους χώρους εργασίας και παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος αποδεικνύοντας ότι υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία και την πραγματικά δημόσια Ραδιοτηλεόραση, απορρίπτοντας το «πλουσιοπάροχο» και ασφαλές μέλλον που υπόσχονται. Επιπλέον, μένουμε στους χώρους εργασίας, για να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία.
Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους – και θα λάβουμε άμεσα κάθε νομικό μέτρο - τον κύριο Στουρνάρα καθώς και κάθε κυβερνητικό στέλεχος που διέταξε τις σημερινές καταλήψεις για όποια ζημιά, καταστροφή ή κλοπή συμβεί στους χώρους της Διοίκησης ή στα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις του 9.58 FM.
Ευχαριστούμε τέλος, για άλλη μια φορά, τους αλληλέγγυους πολίτες οι οποίοι προσέτρεξαν για να μας συνδράμουν και οι οποίοι δηλώνουν την συνεχή παρουσία τους στα κτίρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στις εκδηλώσεις μας και στον τρίμηνο αγώνα μας.
Μας εμψυχώνουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε στα κτίρια της ΕΡΤ3 μέχρι την τελική μας δικαίωση, μέχρι την νίκη της Δημοκρατίας την οποία υπερασπίζονται μαζί μας.
Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 παραμένουν ζωντανά και σε πλήρη λειτουργία.
Κινήσεις σαν την σημερινή θα πέσουν στο κενό που οι ίδιοι οι εμπνευστές του έχουν δημιουργήσει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στις 20:00 «encardia, η πέτρα που χορεύει». Η Ταινία ντοκιμαντέρ που σκλαβώνει το κοινό και παίρνει «Μεγάλο βραβείο κοινού» στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2012 και Bραβείο & τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ CINEMA DEL REALE, SPECCHIA ΙΤΑΛΙΑ 2012
«Τα λόγια των τραγουδιών τους μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις, αλλά τα νιώθεις!»
Η ταινία παρακολουθεί το γνωστό ελληνικό μουσικό συγκρότημα encardia σε ένα μοναδικό οδοιπορικό στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, με άξονα τη γλώσσα των γκρεκάνων, την ποίηση της καθημερινής ζωής και τους ξέφρενους ρυθμούς της ταραντέλας piccica.
Στις 21:30 οι ίδιοι οι «encardia» κοντά μας, για μια ανεπανάληπτη συναυλία!
Κώστας Κωνσταντάτος - κρουστά-μαντολίνο-βιολί-τραγούδι
Βαγγέλης Παπαγεωργίου - ακορντεόν-φυσαρμόνικα-τραγούδι
Μιχάλης Κονταξάκης - κιθάρα-τραγούδι
Αναστασία Δουλφή - τραγούδι-καστανιέτες
Ναταλία Κοτσάνη - Τραγούδι-κιθάρα
Δημήτρης Τσεκούρας - κοντραμπάσο-τραγούδι
Κωνσταντίνα Καλκάνη & Γιάννα Χαμαλέλη - Χορός Ένα εκρηκτικό πρόγραμμα με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, ταμπουρέλα & νταούλια... μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελλήνων της κάτω Ιταλίας, οι μουσικοί και οι χορεύτριες των encardia παρασύρουν τους θεατές στα βήματα του πιο εκστατικού, ίσως, χορού της Μεσογείου: της tarantella pizzica pizzica! Μία παράσταση ταξίδι και γιορτή...
Οι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Από το 2004 έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από τριακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σ' όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλγερία κ.λπ. Έχουν εκδώσει 3 δίσκους, που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό, όταν βρίσκονται στη σκηνή.
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου