'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε ευθέως αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τα ποσοστά συμμετοχής στη σημερινή απεργία των εκπαιδευτικών, ήλθαν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Κοτσυφάκης, εκτίμησε ότ συμμετοχή των καθηγητών στην κινητοποίηση ξεπέρασε το 90%, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο Mega έδειξε να αναμένει ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 10%, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΖΑ ως υποκινητή των απεργιακών κινητοποιήσεων:
«Αν απλά ήταν ένα σενάριο εργασίας, τώρα έχει επιβεβαιωθεί αυτό, δεν χρειάζεται να κάνω εγώ κάποια υπόθεση ή να πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Νομίζω ότι με τα πιο επίσημα χείλη του κ. Τσίπρα ο οποίος πήγε στο σχολείο και είπε στους μαθητές ακολουθήστε τις κινητοποιήσεις των δασκάλων σας αυτό είναι πια πέραν πάσης αμφιβολίας. Υπάρχει το πολιτικό κίνητρο, νομίζω ότι υπάρχει μια στρατηγική πόλωσης και μια στρατηγική έντασης», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η ΟΛΜΕ είναι γνωστό ότι ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Διοικητικό της Συμβούλιο, άρα μιλάμε τώρα με ανοιχτά χαρτιά, μιλάμε ξεκάθαρα για τον κόσμο που μας ακούει. Αυτό είναι μια στρατηγική που ξετυλίγεται εδώ και μήνες, πρέπει να σας πω ότι πριν δουν το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο είχαν πει ότι δεν το δεχόμαστε, είναι απαράδεκτο, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία είχαν πει εδώ και μήνες ότι θα πάμε σε κλειστά σχολεία, θυμάμαι όταν εγώ είχα αναλάβει λίγες μέρες υφυπουργός τον διάλογο που ήταν να κάνουμε ο υπουργός με την ΟΛΜΕ κράτησε λιγότερα από τρία λεπτά όπου η μόνη κουβέντα της ΟΛΜΕ ήταν ότι να ξέρετε ότι είμαστε απέναντι, ότι από σήμερα είμαστε σε πόλεμο, ήταν σχεδόν σοκαριστικό για μένα».

Τον ισχυρισμό του κ. Κεδίκογλου αντέκρουσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης: «Καμία παράταξη στην ΟΛΜΕ δεν έχει την πλειοψηφία. Η μεγαλύτερη παράταξη έχει 3 έδρες στις 11. Άρα δεν υπάρχει θέμα ότι κάποια παράταξη ελέγχει την ΟΛΜΕ. Την απόφαση για τις πενθήμερες δεν την πήρε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ούτε καν έκανε εισήγηση σε αυτή τη φάση. Την πήρε ο κλάδος μέσα από τις γενικές συνελεύσεις».
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν από σήμερα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ).
Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως 14:00, έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.
Και οι διοικητικοί υπάλληλοι ανώτατων ιδρυμάτων προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
πηγή: ethnos.gr
 http://kartesios.com/?p=138045#more-138045

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου