'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΤ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ!

E-mail Εκτύπωση PDF
(Κυρ. 29/9/13 - 11:00)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με το αίτημα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, τονίζεται πως ο αγώνας τους δεν κάμπτεται και πως η ΕΡΤ είναι ακόμη ζωντανή και εν λειτουργία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίσανε σήμερα τον αγώνα διαρκείας τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους και στην αίθουσα της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ όπου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Προέδρου της Καλφαγιάννη Παναγιώτη κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επιχείρησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση του προσωπικού της.

Στην γεμάτη αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και στην μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης στην οδό Πανεπιστημίου κυρίαρχη ήταν η θέληση για την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ ως μοναδικού και αξιόπιστου φορέα αντικειμενικής ενημέρωσης και πολιτιστικής ποιότητας ψυχαγωγίας. Η θέληση αυτή εκφράστηκε και από τους Πληρεξούσιους Δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ Κωνσταντίνο Τοκατλίδη και Δημήτρη Περπατάρη οι οποίοι ανέπτυξαν του λόγους ακυρότητας που προέβαλε η ΠΟΣΠΕΡΤ με την αίτηση ακύρωσης της, αίτηση στην οποία χορηγήθηκε η γνωστή σε όλους πλέον προσωρινή διαταγή και η απόφαση της Επιτροπής αναστολών με τις οποίες διατάσσονταν η Κυβέρνηση για την αδιάλειπτη συνέχιση λειτουργίας προγράμματος τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού από φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα οι Αποφάσεις του κορυφαίου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας δεν έχουν υλοποιηθεί. Αντίθετα η μεν ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ παραπαίει ανάμεσα στον ερασιτεχνισμό , την κομματική μονομέρεια και την απουσία ποικιλίας στο πρόγραμμά της , η δε ΝΕΡΙΤ είναι ακόμη στα χαρτιά χωρίς έδρα, διοίκηση ή στοιχειώδη λειτουργία!
Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι διαδηλώσανε τη θέλησή τους να αποκρούσουν τις ομαδικές απολύσεις και την προώθηση των ανταγωνιστικών ιδιωτικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια απαξίωσης της ΕΡΤ και του ιστορικά αναντικατάστατου ρόλου της. Δηλώσανε αποφασισμένοι με την εκπομπή προγράμματος να αποδείξουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι την τελική του δικαίωση γιατί είναι ένας αγώνας που επιδιώκει την ανατροπή του μαύρου που επιχείρησε σε μία νύχτα να επιβάλλουν στη δημοκρατία και στην ενημέρωση ο κος ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ και οι κυβερνητικοί συνοδοιπόροι της δικομματικής πλέον εξαιτίας της ΕΡΤ Κυβέρνησης.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μετά από λίγους μήνες όμως ο αγώνας μας και θα συνεχιστεί και θα κλιμακώνεται για να συναντηθεί με όλους τους αγωνιζόμενους Έλληνες ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και τις καταστροφικές τους συνέπειες, για να στηρίξει και να στηριχτεί στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γιατρών και του προσωπικού των Νοσοκομείων που κλείνουν, των σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας, των φορέων που καταργήθηκαν ή θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, της στρατιωτικής βιομηχανίας, της ύδρευσης και της ενέργειας και όλων –εργαζομένων και ανέργων-πλήττονται από την αντεργατική λαίλαπα και στο δημόσιο και στην ιδιωτικό τομέα.
Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29/9 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ:

21.00: "KollektivA." :
Θανάσης Χουλιαράς- φωνές
Φάνης Μαργαρώνης- κιθάρες, φωνητικά
Γιώργος Θεοφάνους - κιθάρες, πλήκτρα
Mάκης Κρέτσης - κρουστά, φωνητικά
Γιώργος Παύλου - μπάσο
Δημήτρης Γιαννούχος - τύμπανα
Ηχοληψία: Δημήτρης Ρετουνιώτης
Το 2007 το συγκρότημα Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό μετονομάζεται σε KollektivA. Το Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό δημιουργήθηκε το 2000 ως ένα σχήμα ακουστικού κυρίως προσανατολισμού, με εμφανίσεις σε πολλούς φοιτητικούς χώρους. Το όνομα αποτελεί παράφραση του δυστυχώς όλο και πιο διαδεδομένου οικονομικού όρου "φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό", με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και σαρκασμού.
Από το 2002 το σχήμα άρχισε να δραστηριοποιείται με πιο επαγγελματικούς όρους και παράλληλα απέκτησε την οργανική σύνθεση που έχει σήμερα. Το 2004 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, σε μορφή mini cd, με τίτλο "Ποτέ Άλλοτε". Στις συναυλίες που ακολούθησαν το σχήμα συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες ενώ το 2005 κάνει την πρώτη απόπειρα για θεματικές συναυλίες-παραστάσεις. Το 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος "Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό". Το συγκρότημα αλλάζει το όνομά του από Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό σε KollektivA.
22.00:"Ερασμία Μάνου" και "Άκρως Απόρρητον"
Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ηλεκτρισμένες μουσικές ... Τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές αλλά και διασκευές γνωστών ελληνικών αλλά και ξένων τραγουδιών!
Η Ερασμία Μάνου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη φωνή με 14 χρόνια πορείας στο χώρο της μουσικής, πολλές αξιόλογες συνεργασίες και 2 δισκογραφικές δουλειές!! Για την αγάπη της στη μουσική από την παιδική ηλικία, σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα της Σοφία Βόσσου. Εκτός από την ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία, γράφει στίχους και μουσική, είναι "DJ, είχε δική της ραδιοφωνική εκπομπή ....όλη της η ζωή μια μουσική!
Άκρως απόρρητον"
Δημήτρης Παλούδης-κιθάρες, φωνή
Γιάννης Ταμπακάκης-πλήκτρα
Γιώργος Πολίτης -μπάσο
Νίκος Παγώνης -τύμπανα
Οι ''Άκρως Απόρρητον'' σχηματίστηκαν το 1998 από τον Δημήτρη Παλουδη Το 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο "Sms" σε ποπ-ροκ ήχο ενώ το 2010 το «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ» με 12 τραγούδια άκρως προσωπικά και απόρρητα, σύνθεσης Δ.Παλουδη...Το 2011κυκλοφορουν cd single ''ΥΠΟ-ΚΡΙΣΗ-Α'', όπου αναφέρονται με καυστικό τόνο στα όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας, με αφορμή την οικονομική κρίση.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΡΤ
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου