'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΤΟΞΟ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ

alt
(Κυρ. 29/9/13 - 11:58)
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ
Οι συλλήψεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και  άλλων βουλευτών, στελεχών και συνεργατών του νεοναζιστικού εκτρώματος διαμορφώνουν μάλλον ένα νέο σκηνικό, του οποίου η εξέλιξη είναι δύσκολο να προσεγγιστεί αυτήν την ώρα και είναι πιθανό να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.
Είναι βέβαιον ότι η μνημονιακή κυβέρνηση της λεηλασίας και της καταστροφής της χώρας θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την όψιμη επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής και για επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες, που θα αποβλέπουν στην ενίσχυση της εικόνας της ΝΔ και του μνημονιακού μπλοκ, προκειμένου να κλιμακωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα νέα αντιλαϊκά μέτρα και ένα νέο μνημόνιο.
Σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ιστορική αλήθεια ότι το χέρι και η πολιτική επιρροή του φασισμού δεν μπορεί να κοπεί από κυβερνήσεις που εξαθλιώνουν την κοινωνία, υπονομεύουν τη δημοκρατία και προωθούν ένα νέο ολοκληρωτισμό με κοινοβουλευτικό μανδύα. Και συγκεκριμένα από μια κυβέρνηση στη χώρα μας υποταγμένη οικονομικά στη Γερμανία και γεωπολιτικά στον Αμερικανό-ισραηλινό άξονα, η οποία λεηλατεί και ρημάζει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα.
Σήμερα όσο ποτέ η πραγματική πολιτική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής είναι συνυφασμένη με τη θετική διέξοδο από την κρίση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας και επομένως με μια άμεση προοδευτική ανατροπή στη χώρα, που θα την απαλλάξει από την τρόικα, τα μνημόνια, τη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, σε ένα δρόμο με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΜΠΟΣ
ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες και εφημερίδες σχετικά με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και αποκαλύψεις για τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της "Χρυσής Αυγής".

"ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΑ"

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που ήταν μαζί με τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν δύο ακόμα γυναίκες, που καταζητούνταν από χθες.
Πρόκειται για τη σύζυγο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος είναι επίσης κρατούμενος στην Ασφάλεια αλλά και τη σύζυγο του αρχηγού της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια Γ. Πατέλη.
Πηγή: enet.gr

"ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ"

Τηλεφώνημα στον Νίκο Μιχαλολιάκο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που τηλεφώνησε στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής ήταν ο Γιάννης Λαγός. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο εκτιμάται πως συνδέεται με τη δολοφονία.
Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή, με ανακοινώσεις αλλά και μέσω του εκπροσώπου της Ηλίας Κασιδιάρη, ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και δεν γνωρίζει τίποτα.
Ρόλο συντονιστή στην επίθεση των χρυσαυγιτών που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, φαίνεται πως είχε ο Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης που διαφεύγει της σύλληψης μέχρι αυτήν την ώρα.
Εικότερα το βράδυ της δολοφονίας ο Χρήστος Παππάς κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να σπεύσουν στο Κερατσίνι καθώς "υπάρχει συμπλοκή".
Πηγή: tvxs.gr

"ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ"
ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΟΝΤΑΡΙΑ, ΑΣΠΙΔΕΣ, ΓΚΛΟΜΠ
Τρία άτομα συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λούτσα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα τρία άτομα, Έλληνες ηλικίας 29, 40 και 43 ετών, βρέθηκαν να μεταφέρουν με αυτοκίνητο 9 κράνη, 70 κοντάρια εκ των οποίων μερικά με σημαίες, καθώς και 11 ασπίδες. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.
Πηγή: in.gr
"ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ"
Με τρεις και όχι δύο μαχαιριές χτυπήθηκε ο Παύλος Φύσσας, όπως προκύπτει από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία έκανε τη νεκροτομή, το θύμα δέχτηκε συνολικά τρεις μαχαιριές: δύο στο θώρακα -οι οποίες ήταν θανατηφόρες- και μία στον αριστερό μηρό.
Η μαχαιριά που δέχτηκε το θύμα στον αριστερό μηρό ενδεχομένως και να εξηγεί γιατί -όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες- ο Παύλος Φύσσας φάνηκε να πέφτει στην αγκαλιά του δολοφόνου του.
Η ιατροδικαστής δεν έχει καταθέσει ακόμη στην ανακρίτρια.
Πηγή: vima.gr

«ΜE ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Π.ΦΥΣΣΑ»
«Περπατούσα προς το σπίτι μου στην Δάφνη, όταν δυο άντρες με μαύρες μπλούζες με πλησίασαν και με ρωτούσαν για την αντιφασιστική μπλούζα που φορούσα. Η ραπ και η hip hop σκηνή ήταν πάντα κατά του φασισμού τους είπα. Τότε με άρπαξαν με πήγαν στο πεζοδρόμιο, με χτύπησαν και με χάραξαν με μαχαίρι. Είμαστε περισσότεροι από εσάς. Εσείς οι αντιφασίστες έχετε πάρει πολύ αέρα».
Έτσι περιγράφει το θύμα, σε συνέντευξή της στον βρετανικό Guardian, την επίθεση εις βάρος της μια ημέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Πηγή: news247.gr
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου