'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η Τρόικα εσωτερικού ζητά ειδικό δικαστήριο για τον Βαρουφάκη - Η απάντηση του


Written By Χρήστος Ιβάνοβιτς on Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 | 13.7.15

Με ολομέτωπη επίθεση το σύστημα ΠοταμοΝΔΣΟΚ προσπαθεί να αποδομήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών , όπως κάνει και για την Πρόεδρο της Βουλής με ιδιαίτερη ένταση τώρα μετά την διαφαινόμενη κοινοβουλευτική (ή και κυβερνητική ;) συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική ήταν η "απίθανη" πρόταση του Καΐλα της πολιτικής ζωής πρώην καταστροφέα του συστήματος Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, ο κ.Λοβέρδος ανέφερε: "Οι σημερινές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ. Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο (βλ. συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman)".

"Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ πέντε μήνες αγώνων. Εσείς;" ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μέσω Twitter, στον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο.


Επίθεση και από Μπακογιάννη

"Μοιραίο άνθρωπο, που δούλεψε με δόλο!" χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α Αθηνών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη (αυτή της διαπλοκής με την Ζήμενς) μιλώντας στο Mega Channel.

"Ο Βαρουφάκης, ο μοιραίος άνθρωπος όλο αυτό το διάστημα, δούλεψε με δόλο και αυτό θα του καταλογισθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Μιλάω για πολιτικό δόλο, ενέπαιξε το λαό, την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, το Κοινοβούλιο και τους εταίρους. Αποψη συντριπτικής πλειοψηφίας των 300 είναι ότι ο κ.Βαρουφάκης είναι ένας άνθρωπος του οποίου ο ρόλος είναι εξαιρετικά ύποπτος" δήλωσε η ίδια.

Επίσης πρότεινε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με τους εταίρους.

Στην ουρά και το Ποτάμι

Επιπλέον, ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι δήλωσε σχετικά με την συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι "το γεγονός όμως ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε διαφορετική στρατηγική από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι κάτι που εξηγεί και τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση αλλά κυρίως είναι κάτι που πληρώνει ο ελληνικός λαός με πολύ σκληρότερα μέτρα", τόνισε.
 http://www.activistis.gr/2015/07/blog-post_643.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου