'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η επιχείρηση «εκτροπή» συνεχίζεται

22241491_2015_07_06T153801Z_2073535490_GF10000150522_RTRMADP_3_EUROZONE_GREECE.limghandler

Το γεγονός ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υποτάχθηκε ολοκληρωτικά στις απαιτήσεις του Βερολίνου δεν σημαίνει ότι το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εγκαταλείπεται.
Η ΕΚΤ, που όπως έχουμε εξηγήσει ανέτρεψε και τις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι/Παπανδρέου – για διαφορετικούς φυσικά λόγους – αποφάσισε να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα του ELA με στόχο να παραμείνουν οι ουρές στις τράπεζες, που η ίδια δημιούργησε με την ελπίδα να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Οι μόνοι ηγέτες που κατάφεραν να επιβιώσουν από τέτοιες δικτατορικές ενέργειες ήταν αυτοί που είχαν το ηθικό κεφάλαιο να  κατεβάσουν στους δρόμους σημαντικά τμήματα του πληθυσμού για να τους προστατεύσουν. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προδώσει με πρωτοφανή τρόπο το 61% των Ελλήνων που την εμπιστεύθηκε, δεν έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα.
Η κοινοβουλευτική της επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από την ηγεσία του Ποταμιού και της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, εφοπλιστές και τράπεζες, που ελέγχουν τους συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς. Το σχέδιο λοιπόν για μια τυπική ή άτυπη συγκυβέρνηση με το Ποτάμι, που προετοίμαζαν εδώ και ημέρες ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά επιστρέφει πιο πιεστικό από ποτέ.
Το ζήτημα έχει τεράστια σημασία για το μέλλον της χώρας καθώς -καλώς ή κακώς – η πλειονότητα του πληθυσμού εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά. Η απογοήτευση από την προδοσία λοιπόν θα κυνηγά για δεκαετίες και ανθρώπους που όχι μόνο αντιστάθηκαν στη λιτότητα αλλά βρέθηκαν και σε ανοιχτή σύγκρουση με τα συντηρητικά στελέχη που περιστοιχίζουν τον Τσίπρα.
Σε ένα τέτοιο σενάριο όμως η μόνη δύναμη που έχει την ικανότητα να εκφράσει ένα ψευδεπίγραφο αντισυστημικό και αντιμνημονιακό προφίλ θα είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ο ιστορικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί τόσο πολύ που η πορεία του Χίτλερ (από το 1923 που μπήκε φυλακή μέχρι το 1933 που ανέλαβε την εξουσία της Γερμανίας) μπορεί να συμβεί σε διάστημα λίγων μηνών με τη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό άλλωστε το δικαστικό και πολιτικό κατεστημένο φροντίζει να την κρατά σαν εφεδρεία μετατρέποντας σταδιακά τη δίκη των ναζιστών σε παρωδία – χωρίς πρακτικά και χωρίς να δίνεται σε δημοσιογράφους η δυνατότητα σοβαρής κάλυψης της υπόθεσης.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι πλέον εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για διαγραφή στελεχών του αλλά ποιος θα διαγράψει ποιόν. Οι πάνω τους κάτω ή το αντίστροφο;
Γιατί η διατήρηση των ίδιων ανθρώπων στις ίδιες θέσεις εξουσίας απλώς θα επιταχύνει το πραξικόπημα, που σχεδίασε και εκτέλεσε το Βερολίνο με τη βοήθεια της ΕΚΤ.
Άρης Χατζηστεφάνου
 http://info-war.gr/2015/07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου