'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

"Αριστερή Πλατφόρμα": Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις όμως συνειδητά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε βάρβαρες μνημονικές πολιτικές

Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 | 9:54 μ.μ.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε το καλύτερο δυνατόν στις διαπραγματεύσεις. Κι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε».

Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε χαρτορίχτρα μας στέλνει ο Πάνος Καμένος για να αποκωδικοποιήσουμε τα λεγόμενα του σχετικά αν θα συνεχίσει το κόμμα του να συνυπάρχει στην συγκυβέρνηση. Απ’ την μια μας λέει ότι οι ΑΝΕΛΛ δεν μπορούν να στηρίξουν την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση –την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «πραξικόπημα» που επέβαλλαν οι «εταίροι»- και την ίδια στιγμή μας λέει ότι συνεχίζει να στηρίζει τον Α. Τσίπρα και την κυβέρνηση.
Ελπίζουμε αύριο με τις αποφάσεις που θα πάρει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛΛ να ξεκαθαρίσουν οι … χρησμοί Καμμένου.

Απ’ την άλλη είναι ερμαφρόδιτη η κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές που πρόσκεινται στην εσωτερική αντιπολίτευση δηλώνουν ότι την Τετάρτη όταν έρθει για ψηφοφορία στην βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα που απαιτούν οι ξένοι δανειστές- τοκογλύφοι, για να υλοποιηθεί η συμφωνία  θα το καταψηφίσουν ή θα απέχουν απ’ την ψηφοφορία.
Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν αρκούνται σ’ αυτό τουλάχιστον όσοι πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα». Αν μεταφράζουμε σωστά το κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα iskra δεν αποδίδουν στην διαπραγματευτική ομάδα, υπό τον Τσίπρα, απειρία, λανθασμένους χειρισμούς ή ότι πήρε αποφάσεις  εκβιαζόμενη, όπως είπε ο Καμμένος.
Χρεώνουν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι συνειδητά επέβαλλε στον λαό μας ένα βάρβαρο, εξοντωτικό για τα λαϊκά στρώματα μνημόνιο, ενώ είχε την δυνατότητα να ακολουθήσει άλλη εναλλακτική πολιτική.

Τώρα πώς γίνεται αυτοί που απευθύνουν τέτοιες βαριές μομφές  στην ηγετική ομάδα του κόμματος της Κουμουνδούρου να εξακολουθούν να συστεγάζονται στο ίδιο πολιτικό μόρφωμα είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.

Παραθέτουμε το κείμενο που αναφέραμε (οι υπογραμμίσεις δικές μας) και το οποίο υπογράφει ο Άκης Μπαδογιάννης μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Θεμελιώδες άλλα διάτρητο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν τη νέα συμφωνία –μνημόνιο και τις καταστροφικές συνέπειες της, είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και ότι αν η χώρα αναγκάζετο να φύγει από την Ευρωζώνη αυτό θα ήταν, τάχα, καταστροφή για τον τόπο.
Το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί, παρά μόνο ως ευτελής προπαγάνδα.

Κατ' αρχάς η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της ρητές δεσμεύσεις, θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για μια εναλλακτική αντιμνημονιακή πορεία, την οποία στεντόρεια εξάγγελε, ακόμα και αν αυτή θα έπρεπε να φτάσει μέχρι και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση, όμως, παρά τις πιέσεις του «Αριστερού Ρεύματος», δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει την αντιμνημονιακή εναλλακτική λύση. Κι αυτό διότι, υποκύπτοντας σε «θρησκευτικού» τύπου αγκυλώσεις και στην τρομοκρατία του κατεστημένου, δεν είχε, πέραν των άλλων, την πολιτική βούληση να αμφισβητήσει την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα, όμως, και τώρα, που το κυβερνητικό επιτελείο γεμάτο αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, βρέθηκε αντιμέτωπο με τους στυγνούς εκβιασμούς των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε., υπήρχε η δυνατότητα για πολύ διαφορετικές επιλογές. Δύσκολες και αυτές αλλά ελπιδοφόρες, αξιοπρεπείς και με προοπτική.

Εξ άλλου είναι γνωστό στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο ότι στο δίκτυό της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας υπάρχουν, περίπου, 20 δις ευρώ σε ρευστό για έκτακτες ανάγκες.
Αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, παρά και ενάντια στη βούληση της ΕΚΤ, για να στηρίξουν οικονομικά και κοινωνικά, μια περίοδο μετάβασης, εφ' όσον ήταν απαραίτητο, στο εθνικό νόμισμα, ως απάντηση στα τελεσίγραφα της Ε.Ε.

Εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν; Ναι υπήρχαν! Πολιτική θέληση να εφαμοσθούν δεν υπήρχε. Υπερίσχυσε ο «μονόδρομος» των μνημονίων! 
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_648.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου