'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

"ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ"... ΥΠΟΥΡΓΟΣ!


Ο ΑΘ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
 
Με αυτούς τους τίτλους, άρθρο στο σημερινό Ποντίκι (5/7/2012), αναφέρεται στη διατυπωμένη θέση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπέρ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Ο νυν υπουργός, πριν 14 χρόνια, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ψηφίσει υπέρ μεταλλαγμένης καλλιέργειας της Monsanto σε αντίθεση με την εντολή που είχε πάρει.
Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 1998 είχε ξεσπάσει σάλος όταν αποκαλύφθηκε οτι με τη θετική ψήφο του Έλληνα εκπροσώπου στην ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή και καλλιέργεια στην Ευρώπη του γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto. H ψήφος αυτή δεν απηχούσε το πνεύμα σχετικής απόφασης της εθνικής διυπουργικής επιτροπής που είχε συνεδριάσει για το θέμα μόλις μια μέρα πριν την ψηφοφορία.

Τότε, η Greenpeace είχε εκδώσει σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλοντας "πραξικόπημα" με το οποίο άνοιγε ο δρόμος για την εισαγωγή και καλλιέργεια στην Ευρώπη του γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto. Mια αρνητική ελληνική ψήφος τότε, σε συνδυασμό με τις αρνητικές ψήφους Γαλλίας, Αυστρίας, Ιρλανδίας και Λουξεμβούργου, θα εμπόδιζε την εισαγωγή και καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ευρώπη.

Ο νέος υπουργός έδωσε ήδη δείγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", όπου αναφέρεται στην ανάγκη να "πρασινίσει" η γεωργική παραγωγή και να μετατραπεί σε εκτατική η κτηνοτροφία, βάζει όμως αμέσως στο τραπέζι το θέμα της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών και των προηγμένων ποικιλιών!
Μήπως τελικά "βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα";
Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8615:tsaytaris-metallagmena&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου