'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"Πέταξαν" από τη γραμματική το "ήτα", το "ύψιλον" και το "ωμέγα"

10/07/2012 - 14:47


Ποιος "τρελός" πολιτικός προϊστάμενος επέτρεψε να κυκλοφορήσει γραμματική του Δημοτικού με λιγότερα τα φωνήεντα...
 
Πέταξαν από τη γραμματική το ήτα, το ύψιλον και το ωμέγα
Τα φωνήεντα τελικά είναι επτά ή πέντε;

Τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα 18! Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο ''Νέα Ελληνική Γραμματική'' για την Ε' και ΣΤ'  δημοτικού.


H σελίδα στην οποία αναφέρεται η καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, είναι η ακόλουθη:





Ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου.  Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος ''ου'', όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα ''η'' και ''υ''!


Και κάτι ακόμα. Οι μαθητές που θα διαβάσουν το βιβλίο, θα μάθουν επίσης ότι η ελληνική γλώσσα έχει 18 σύμφωνα, ανάμεσα στο οποία το "ντ", το "μπ" και το "γκ". Ανάμεσα στα σύμφωνα όμως δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη του "ξ" και του "ψ"


Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος πρ'επει να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και να διαφωτίσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες αν πρόκειται για μπέρδεμα,για παράλειψη, για τυπογραφικό λάθος ή για νεοτερισμό;

Πηγή: enikos.gr
 http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=45541&category_id=86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου