'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

“Ιερά εξέταση” για τις επιπτώσεις του χρυσού

Από την Ελευθεροτυπία
Τη δική της ανεξάρτητη έρευνα περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές διεξάγει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους. Οι μοναχοί, θορυβημένοι από τις ανακοινώσεις επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και την κριτική που αυτοί έχουν ασκήσει στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold» που έχει εγκρίνει το ΥΠΕΚΑ, ανέθεσαν σε ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων να διερευνήσει τις συνέπειες της εξόρυξης χρυσού.
Σκοπός είναι να διερευνηθεί αν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές συνέπειες, το μέγεθός τους και σε τι βαθμό μπορεί αυτές να πλήξουν το Αγιον Ορος, την εξαιρετικά σπάνια και πλούσια βιοποικιλότητά του, αλλά και την καθημερινή λειτουργία των μονών και των μοναχών. Επίσης, το αν και σε ποιο βαθμό οι όποιες περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές θα επηρεάσουν την υψηλή επισκεψιμότητα των μονών από πιστούς που καταφτάνουν όλο το χρόνο από κάθε γωνιά του κόσμου.

Σημειώνεται ότι το Αγιον Ορος θα γιορτάσει τον προσεχή Οκτώβριο τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη συνένωσή του με το ελληνικό κράτος και εξετάζεται η πρόσκληση πολλών ηγετών ξένων χωρών, ενώ ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι μοναχοί δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση οι εκδηλώσεις αυτές να σημαδευτούν από επεισόδια μεταξύ των αντιδρώντων στην εξόρυξη και των ΜΑΤ.
 http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/05/20/iera-eksetasi/#more-27054

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου