'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Για ευθεία περιφρόνηση του Συντάγματος καταγγέλλει τον Μαρκογιαννάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Για θεσμική εκτροπή, αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ευθεία περιφρόνηση του Συντάγματος κατηγορεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, Ζωή Κωσνταντοπούλου τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Η κ. Κωνσταντοπούλου με έγγραφη αναφορά της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για στοιχειοθετημένη νόθευση των πρακτικών της Επιτροπής που συντελείται υπό τις διαταγές του προέδρου αυτής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Παράλληλα, αφήνει αιχμές για προκλητική προστασία εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας του επιχειρηματία Μιωνή καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα περί εξέτασής του στο εξωτερικό.
Διαβάστε την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Κύριε Πρόεδρε,
Την Τετάρτη 15/5/2013, απετράπη για πολλοστή φορά από τον κ. Μαρκογιαννάκη, η εκ μέρους μου εξέταση του μάρτυρα Ιωάννη Διώτη. Με τη γνωστή τακτική της δημιουργίας κλίματος τεχνητής έντασης, ο κ. Μαρκογιαννάκης μου αφαίρεσε προκλητικά και αναίτια το λόγο, διατάσσοντας μάλιστα τους αρμοδίους υπαλλήλους της Βουλής να μην καταγράφουν τις ερωτήσεις μου στα Πρακτικά της συνεδρίασης, σε ένα εξόχως κρίσιμο σημείο της προανακριτικής διαδικασίας, ενώ ο κ. Διώτης αποκάλυπτε τη γνωριμία του με τη δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Αναστασοπούλου, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στα επίμαχα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, και μάλιστα σε αρχείο με ποσό 1.629.000$, το οποίο έχει ανοιχθεί.
Η πρακτική του κ. Μαρκογιαννάκη συνιστά θεσμική εκτροπή και αποτελεί αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ευθεία περιφρόνηση του Συντάγματος. Η ετσιθελική αφαίρεση του λόγου από μέλος της Επιτροπής («Έχει αφαιρεθεί ο λόγος από την κυρία, το καταλάβατε; Κλείνουν μικρόφωνα, κλείνουν τα πάντα. Τίποτα. τέλος», «Σας αφαιρώ το λόγο μέχρι πέρατος της συγκεκριμένης εξετάσεως μάρτυρος. Τελειώσαμε», «Δεν έχετε το λόγο. Σας έχει αφαιρεθεί ο λόγος μέχρι το πέρας της εξετάσεως του μάρτυρος»), η απαλοιφή τοποθετήσεων και η παράνομη υπόδειξη στους πρακτικογράφους να μην γράφουν και να σταματήσουν την ηχογράφηση («δεν γράφεται απολύτως τίποτα από αυτά που λέει η κυρία», «Κατεβάστε τα στυλό κάτω. Δεν θα γράφετε τίποτα από αυτά τα οποία λέει η κυρία», «Δεν θα γράφετε απολύτως τίποτα. Εδώ είμαι Πρόεδρος και όλοι με αποκαλούν «Πρόεδρο». Δεν είναι θέμα εγωισμού, αλλά θέμα…», «Τα στυλό κάτω», «Παρακαλώ, επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου με αποκαλεί κ. Μαρκογιαννάκη, να μην γράφεται τίποτα στα Πρακτικά», «Ούτε να ηχογραφείται τίποτε»), η αποτροπή καταγραφής ερωτήσεων και η διαταγή προς το μάρτυρα να μην απαντά («ούτε θα απαντάτε, ούτε θα γράφονται οι ερωτήσεις της κυρίας», «Κύριε Διώτη, δε θα απαντάτε», «Ούτε θα απαντάτε, ούτε θα γράφονται οι ερωτήσεις της κυρίας. Έχει τελειώσει η εξέταση του μάρτυρα για την κυρία», «Δεν απαντάει ο μάρτυς. Έχω δώσει εντολή να μην απαντάει ο μάρτυς. Σας έχω αφαιρέσει το λόγο»), μολονότι ο μάρτυρας έχει συνομολογήσει ότι γνώριζε περισσότερα του ενός ονόματα από αυτά που περιέχονται στη λίστα, γεγονός που θα μείνει για πάντα αδιευκρίνιστο, συνιστά νόθευση των Πρακτικών και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας και της ποινικής διερεύνησης, με σκοπό τη συσκότιση της αλήθειας και τη συγκάλυψη ευθυνών.

Τονίζω ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης προέβη σε απαλοιφή τοποθετήσεων ή ερωτήσεών μου συνολικά 70 φορές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 14.5.2013 και 15.5.2013 (13 φορές στις 14.5.2013 και 57 φορές στις 15.5.2013).
Περαιτέρω, ο κ. Μαρκογιαννάκης, με τη σύμπραξη των προθύμων εκπροσώπων της Κυβέρνησης, ανέβαλε και εν συνεχεία αρνήθηκε να ολοκληρώσει με νόμιμο τρόπο την ψηφοφορία για την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εν σχέσει με τη μετάβαση αντιπροσωπείας της Επιτροπής στο Ισραήλ για την εξέταση του κ. Σάμπι Μιωνή, διαχειριστή των funds των 562 εκατομμυρίων δολλαρίων, έχοντας προηγουμένως επικαλεσθεί ενώπιον της Επιτροπής ιδιαίτερη συνομιλία μαζί σας, κατά την οποία ισχυρίσθηκε ότι του αναφέρατε πως «τα οικονομικά της Βουλής δεν είναι και τόσο ανθηρά».
Δεδομένου ότι πραγματοποιούνται δεκάδες αποστολές αντιπροσωπειών της Βουλής και της Κυβέρνησης στο εξωτερικό, με έξοδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Ελληνικού Δημοσίου, είναι εξοργιστικό στον κ. Μιωνή να επιφυλάσσεται τόσο προκλητική προστασία εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία με την παρελκυστική πρακτική της και με ιλαρά προσχήματα περί οικονομικής δαπάνης, παρεμποδίζει την αποκάλυψη της αλήθειας. Τονίζω ότι ο κ. Μιωνή έχει μέχρι σήμερα απευθυνθεί εγγράφως τρεις φορές στην Επιτροπή, πάντοτε σε κρίσιμο χρονικό σημείο, που υποδηλώνει εσωτερική πληροφόρηση περί του… «κινδύνου κλήτευσής του».
Επισυνάπτω σχετικά αποσπάσματα των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής (Συνεδρίαση 24.4.2013, σελ. 116-119, Συνεδρίαση 14.5.2013, σελ. 37-44, 48-51, 54-60, 63, 94-107. Συνεδρίαση 15.5.2013, σελ. 27, 32, 37, 43-74) και ζητώ ως μέλος και εισηγήτρια της Επιτροπής να ενημερωθώ επισήμως για τα ακόλουθα:
1) Αληθεύει ότι στο πλαίσιο συνομιλίας σας με τον κ. Μαρκογιαννάκη αναφέρατε ότι «τα οικονομικά της Βουλής δεν είναι και τόσο ανθηρά» και, σε θετική περίπτωση, ποιά έννοια είχε η δήλωσή σας;
2) Έχουν γίνει και άλλες τέτοιες συζητήσεις με τον κ. Μαρκογιαννάκη ή με οποιονδήποτε άλλο Πρόεδρο Επιτροπής ή αποστολής; Ποιό το αποτέλεσμα;
3) Αληθεύει ότι η κ. Ειρήνη Αναστασοπούλου εργάζεται μέχρι σήμερα στο Κανάλι της Βουλής, και, σε θετική περίπτωση, από πότε και με τι είδους σύμβαση;
4) Θα αποδοθούν ευθύνες για τη στοιχειοθετημένη νόθευση των πρακτικών της Επιτροπής, που συντελείται υπό τις διαταγές του κ. Μαρκογιαννάκη; Θα αποδοθούν ευθύνες για την διακύβευση του κύρους της προδικασίας από τις άνευ προηγουμένου αντιδικονομικές συμπεριφορές του προσώπου που η συγκυβέρνηση έχρισε Πρόεδρο της Επιτροπής, που φθάνει μέχρι του να προστάζει μέλος της Επιτροπής το οποίο έχει εξυβρίσει σκαιότατα και κατ’επανάληψη, όπως προκύπτει, εντελώς ενδεικτικά, από προηγούμενες αναφορές μου προς εσάς, να … «τον αποκαλεί Πρόεδρο», επί ποινή στέρησης του λόγου;»
 http://www.koutipandoras.gr/37018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου