'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Ένα ρατσιστικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χρησιμοποιούν την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη χώρα μας προκειμένου να επιδοθούν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με στόχο τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που προώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και μοιάζει με το γιοφύρι της Άρτας, αποδεικνύεται ρατσιστικό στο πνεύμα του. Αυτό προκύπτει κι από τις επισημάνσεις που έκαναν στο HOT DOC πολιτικοί, νομικοί, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι, οι οποίοι στάθηκαν κυρίως στο ότι οι ιδέες, όσο αποκρουστικές κι αν είναι, δεν μπορούν να ποινικοποιούνται από μόνες τους κι αν δεν συνοδεύονται από πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση η θολούρα των εννοιών αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την απόλυτη σχιζοφρένεια του να πάει κάποιος φυλακή γιατί, για παράδειγμα, αποκάλεσε κάποιον «χοντρό».

Το HOT DOC διερεύνησε τις κομματικές σκοπιμότητες πίσω από τη δημόσια αντιπαράθεση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τη συνταγματικότητα των διατάξεών του, τις συνέπειές τους για την κοινωνική συνοχή, αλλά και την υποκρισία πίσω από έναν πόλεμο κατά της μισαλλοδοξίας τον οποία τα τρία κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση δεν επιθυμούν να κερδίσουν. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι «φοβού την πολιτική ορθότητα και νόμους φέροντας».
Διαβάστε περισσότερα στο HOT DOC που κυκλοφορεί.
 http://www.koutipandoras.gr/37193

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου