'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΔΕΗ: 36€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΑΕ! ΕΩΣ 157% ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ!

( Πέμ. 2/1/14 - 21:05)
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΑΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ 'Η ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από σήμερα θα αρχίσει να καταβάλλεται το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ για τη ΝΕΡΙΤ, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Θα μπορούσε να θεωρηθεί παγκόσμια πρωτοτυπία η επιβολή ενός ανταποδοτικού τέλους χωρίς αντίκρυσμα, αφού το επίσημο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει να προβάλλεται από τον Μάρτιο και ακόμα χειρότερα αυτό το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα φτωχό σε περιεχόμενο, μονοδιάστατο στην κατεύθυνσή του και θα συνιστά στην ουσία κυβερνητική και μνημονιακή πλύση εγκεφάλου!
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για το 2014 η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισπράξει 191 εκατ. Ευρώ από τα οποία τα 101 εκατ. ευρώ καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της εταιρείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τα οικονομικά των πολιτών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ετσι η κυβέρνηση, αφού απέλυσε τους 2700 εργαζόμενους της ΕΡΤ και για 6 μήνες στερήθηκε των εσόδων της, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί επιπλέον ο προυπολογισμός, τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες που τουλάχιστον, στην παρούσα φάση, δεν τους παρέχονται και όταν θα προσφερθούν θα είναι προκλητικά μονομερείς.
ΕΩΣ 157% ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ!
Δημοσιεύτηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, (31/12/2013), η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που προβλέπει «πράσινες» αυξήσεις, που για τους αγρότες φτάνουν 157%, στο τέλος ΑΠΕ το οποίο πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στόχος είναι να εξευρεθεί το 1,5 δισ. ευρώ που απαιτείται μέσα στο 2014 προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού μέσω του οποίου αποζημιώνονται οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι «πράσινες αυξήσεις» στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του τέλους ΑΠΕΕΤΜΕΑΡ όπως έχει μετονομαστεί), δεν θα γίνουν άμεσα αλλά από την 1η Μαρτίου του 2014 και εφόσον το ΥΠΕΚΑ δεν καταφέρει να περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο για το «κούρεμα», 40% με 50%, στις εγγυημένες τιμές που εισπράττουν σήμερα οι επενδυτές των υφιστάμενων φωτοβολταικών.
Για αυτό και στην απόφασή της η ΡΑΕ, προσδιορίζει ως ημερομηνία εφαρμογής των αυξήσεων την 1η Μαρτίου 2014, παρέχοντας στην ουσία ένα δίμηνο στην κυβέρνηση για να «κουρέψει» τους επενδυτές των φωτοβολταικών, μειώνοντάς τους δραστικά τις τιμές που εισπράττουν. Σημειώνεται ότι ο μηδενισμός του ελλείμματος των ΑΠΕ, ως το τέλος του 2014, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Με βάση την απόφαση της ΡΑΕ, το τέλος ΕΤΜΕΑΡ αυξάνεται από την 1η Μαρτίου ως εξής:

  • Κατά 157% για τους αγρότες που ηλεκτροδοτούνται στη χαμηλή και μέση τάση. Η σημερινή χρέωση αυξάνεται από τα 7,33 ευρώ η μεγαβατώρα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη χαμηλή τάση σε 18,81 ευρώ. Επίσης, αυξάνεται από τα 6,87 ευρώ η μεγαβατώρα για τις αγροτικές χρήσεις της μέσης τάσης σε 17,89 ευρώ. Σημειωτέον ότι οι αγρότες εκτός του ότι έχουν τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, είναι και από τις κατηγορίες, των οποίων οι τιμές στα φωτοβολταϊκά θα υποστούν από τα μεγαλύτερα κουρέματα.
  • Κατά 86% για τους οικιακούς καταναλωτές. Από τα 20,80 ευρώ η μεγαβατώρα, το ΕΤΜΕΑΡ αυξάνεται σε 36,81 ευρώ το τετράμηνο. Σήμερα το μέσο νοικοκυριό έχει κατανάλωση 1.400 κιλοβατώρες, και πληρώνει ετησίως 87,36 ευρώ ως ΕΤΜΕΑΡ.
  • Κατά 108% στις «λοιπές χρήσεις» χαμηλής τάσης (καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις) και κατά 102% στις «λοιπές χρήσεις» μέσης τάσης, (μικρές βιοτεχνίες). Τα μεν καταστήματα που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση θα κληθούν να πληρώσουν 45,33 ευρώ η μεγαβατώρα από 21,77 ευρώ σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις μέσης τάσης θα κληθούν να πληρώσουν 17,89 ευρώ η μεγαβατώρα από 8,87 ευρώ σήμερα.
  • Κατά 84% για τις βαριές βιομηχανίες της υψηλής τάσης. Εδώ το ΕΤΜΕΑΡ θα αυξηθεί από τα 1,79 ευρώ στα 3,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Εφόσον η αύξηση ισχύσει από το Μάρτιο, θα πρόκειται για μια νέα επιβάρυνση πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις ότι θα τους μειώσει το ενεργειακό τους κόστος.
  • Κατά 98%, είναι μεσοσταθμικά η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ που ενέκρινε η ΡΑΕ προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Από τα 14,96 ευρώ η χρέωση εκτινάσσεται στα 29,63 ευρώ.
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου