'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο ΛΙΓΑΠΟΛΑΣ

Kartesios200114
Απαιτεί ο κ. Σαμαράς από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε ομολογία πίστεως και κάποιοι άρχισαν τις υπερβολές περί Μεσαίωνα και έτρεξαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι τα πολιτικά επιχειρήματα του πρωθυπουργού έχουν τελειώσει οπότε άρχισε τις ασυναρτησίες. Μα ο Χριστός και η Παναγία! Πού το βλέπουν το παράλογο; Δεν είναι λογικό να πρέπει να ξέρουμε αν πιστεύει στο Θεό ο κ. Τσίπρας; Πώς θα πορευτούμε στην κόλαση του Μνημονίου αν δεν ελπίζουμε σε κάποιον Παράδεισο; Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς σκανάρει θεολογικά όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ κι αν βρει κάποιον άθεο αρνείται την ψήφο του.
Απαιτεί ο κ. Σαμαράς από τον κ. Τσίπρα να πηγαίνει κάθε πρωί στην αυλή του Μαξίμου και να λέει το «Πάτερ Ημών» πριν χτυπήσει το κουδούνι για το πρώτο μάθημα με καθηγητή τον κ. Κρανιδιώτη. Κάποιοι το θεωρούν οπισθοδρομικό. Ο Χριστός και η Παναγία! Είναι δυνατόν να θεωρούμε οπισθοδρομικό τον άνθρωπο που δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα του είναι το μόνο που εκπροσωπεί την Ευρώπη; Πάτε καλά; Είναι γνωστό ότι η Ευρώπη δεν καταλαβαίνει από ανεξιθρησκεία, την έχει καταδικάσει πολλαπλώς και όλα τα όργανα τής Ε.Ε. αποφασίζουν με βάση την Καινή Διαθήκη.
Απαιτεί ο κ. Σαμαράς από τον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται σε διαφορετικό ναό κάθε Κυριακή, να διαβάζει το «Βασιλεύ Ουράνιε» και στη συνέχεια να γονατίζει μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Κάποιοι το βρίσκουν υπερβολικό. Ο Χριστός και η Παναγία! Ουπς, λάθος! Οι προτεστάντες, τουτέστιν οι Γερμανοί και η κ. Μέρκελ αυτοπροσώπως, ως προτεστάντες έχουν θέμα και με την Παναγία και με τις εικόνες, οπότε μήπως είναι καλύτερα για τον κ. Τσίπρα να δηλώσει Προτεστάντης αντί Χριστιανός Ορθόδοξος; Ο κ. Σαμαράς τιμά και σέβεται ολόκληρη την προτεσταντική ηθική στην εργασία και την οικονομία καθώς επάνω της βασίζεται η λογική των Μνημονίων, οπότε…; Κόλλημα!
Πώς γίνεται κάποιος που θεωρεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό ενός πρωθυπουργού την πίστη να δηλώνει ευρωπαϊστής μιας  Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας ένας από τους βασικούς πυλώνες είναι το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας; Πώς γίνεται να δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος και μάλιστα Ζηλωτής κάποιος που όχι μόνο έχει αποδεχθεί την Προτεσταντική Ηθική των Γερμανών στην Οικονομία αλλά δηλώνει πως τη θαυμάζει και πως αποτελεί τη μόνη λύση για τη σωτηρία; Δεν τα λέω εγώ αυτά περί Προτεσταντικής Ηθικής, το BBC τα λέει.

Εν ολίγοις, ο Χριστός και η Παναγία! Λέτε ο κ. Σαμαράς να είναι κρυφο – προτεστάντης και να το παίζει Χριστιανός Ορθόδοξος για να έχει καλά με το Ιερατείο και να μαζεύει ψήφους; Εντάξει, μπορεί να είναι λίγο κι απ’ αυτό. Γενικά ο κ. Σαμαράς είναι λίγο απ’ όλα. Λιγαπόλας. Λίγο ευρωπαϊστής, λίγο των ανατολικών παραδόσεων, λίγο χριστιανός ορθόδοξος, λίγο προτεστάντης, λίγο κεντρώος, λίγο της Λαϊκής Δεξιάς, λίγο φασιστούλης, λίγο ΠΟΛ.ΑΝ., λίγο ΝΔ, λίγο ψευτόμαγκας, λίγο ΠΑΣΟΚ, εντάξει το λίγο δεν πειράζει. Το πολύ πειράζει. Και δυστυχώς το μόνο που διαθέτει σε πολύ είναι το βλαμμένος.
Υγ: Δεν έχω ακούσει πιο ρεαλιστική δήλωση από αυτήν του κ. Άδωνη Γεωργιάδη «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» την οποία έκανε σχολιάζοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας περικοπές των αποδοχών των ενστόλων. Θα ήταν δε, ακόμη ρεαλιστικότερη αν έλεγε «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, Δημοκρατία δεν θα γεννήσουμε». Διότι τα στείρα καθεστώτα δε μπορούν να δημιουργήσουν. Μόνο να καταστρέφουν μπορούν. Ως εκ τούτου, η καταστροφή της Δικαιοσύνης διά της επιλεκτικής εφαρμογής των αποφάσεών της εντάσσεται μια χαρά στο πλαίσιο του ρεαλισμού που δεν αφήνει όρθια καμία ψευδαίσθηση.
 http://kartesios.com/?cat=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου