'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

OI "ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ" ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ "ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ" ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!

(Τετ. 15/1/14 - 22:15)
ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 98 ΕΚ. ΣΕ ΔΟΛ ΚΑΙ 20 ΕΚ. ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ
Σε δάνεια προς τα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ προχώρησαν οι τράπεζες. Πηγές από την Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσαν ότι έγινε ανανέωση ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ στην ΠΗΓΑΣΟΣ το οποίο έληγε στις 31.12.13. Οι ίδιες πηγές προσέθεσαν ότι η Εθνική έχει συμφωνήσει και στη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου προς την ΔΟΛ στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του υφιστάμενου δανεισμού.
Το κοινοπρακτικό δάνειο προς το ΔΟΛ είναι ύψους 98 εκατ. ευρώ και δίνεται από τις τράπεζες Αlpha Βank, Εθνική, Πειραιώς και Εurobank. Όπως υποστήριξαν πηγές της ΕΤΕ, η συμμετοχή της Εθνικής στο συγκεκριμένο δάνειο είναι prorata και η τράπεζα δεν συμφώνησε να μετατραπεί σε εταιρικό, προσωπικό δάνειο του βασικού μετόχου της ΔΟΛ κ. Στ. Ψυχάρη. Το κοινοπρακτικό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ προς τον ΔΟΛ είναι δεκαετούς διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος, ενώ οι πιστωτικές επιτροπές Αlpha Βank, Εθνική, Πειραιώς και Εurobank έχουν εγκρίνει τη χορήγηση. Πηγές από τις τράπεζες υποστήριζαν ότι πρόκειται για αναδιάρθρωση παλαιών δανείων και όχι για τη χορήγηση νέων δανείων, ενώ προσέθεταν ότι για να δοθεί το πράσινο φώς για το δάνειο, προηγουμένως ο βασικός μέτοχος της ΔΟΛ προχώρησε σε κεφαλαιακή ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση με τις αναδιαρθρώσεις των δανείων σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ βελτιώνονται οι συνθήκες ρευστότητας των δυο μεγαλύτερων εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας. Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις του ΔΟΛ το 2013 ανέρχονταν σε 216 εκατ. ενώ του ΠΗΓΑΣΟΥ σε 223 εκατ. ευρώ. Και τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν νέες ζημίες και για τη χρήση 2013, οι οποίες θα υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ για τον κάθε όμιλο.
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου