'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο Μπάμπης Γκολές


21:32 | 11 Ιαν. 2015
Σε ηλικία 68 ετών έφυγε την Κυριακή από τη ζωή ένας από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της ρεμπέτικης μουσικής, ο Μπάμπης Γκολές.
Γεννημένος στα 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας, ο Μπάμπης Γκολές υπήρξε αυτοδίδακτος μουσικός,  έμαθε να παίζει ούτι και κιθάρα σε ηλικία μόλις 8 ετών, ενώ στα 12 έπιασε το μπουζούκι.


Επανάφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς δίσκους των 78 στροφών και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.




Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνυπήρξε με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα» στα πρώτα βήματα τους στον χώρο της μουσικής, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου που βρισκόταν στην περιοχή της Οβρυάς. Το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία «Τσάρκα στα παλιά».


Η συνολική μουσική του πορεία αποτυπώνεται σε 25 συνολικά δίσκους και πάνω από 300 ηχογραφήσεις τραγουδιών.
Η κηδεία του Μπάμπη Γκολέ θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 15:00 από τον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.

 http://tvxs.gr/news/moysiki/pethane-o-mpampis-gkoles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου