'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Ο κ. Σαμαράς πάει στο Παρίσι»

«Ο κ. Σαμαράς πάει στο Παρίσι»  
Ο καθηγητής Ααμίρ Μούφτι αποδομεί με άρθρο του τους ισχυρισμούς του Ελληνα πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό | ΕUROKINISSI
Πλήρη αποδόμηση της αφήγησης Σαμαρά για το μεταναστευτικό κάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA) και μαθητής του Εντουάρντ Σαΐντ, Ααμίρ Μούφτι, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Ελληνα απερχόμενου πρωθυπουργού από τον φράχτη του Εβρου και την υποκριτική του επίσκεψη στο Παρίσι. Το άρθρο επιγράφεται «Ο κ. Σαμαράς πάει στο Παρίσι».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο, η κίνηση του Α. Σαμαρά στις 7 Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά τη σφαγή στα γραφεία του «Charlie Hebdo» στο Παρίσι και ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τους δολοφόνους βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, ενθαρρύνοντας τις μεταναστευτικές πολιτικές, θα μπορούσε να προκαλέσει τις ίδιες συνέπειες στην Ελλάδα, «αποκάλυψε την απελπισία του, καθώς το κόμμα του εισέρχεται στην προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές πίσω από τον κύριο αντίπαλο του». Και συνεχίζει: «Αυτή η παρατήρηση είναι φυσικά σοκαριστικά αποκρουστική, μια προφανής και χυδαία απόπειρα να χρησιμοποιήσει τις δολοφονίες στη Γαλλία για εκλογικό κέρδος, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί έκπληξη. Αποτελεί, πρώτα απ’ όλα, ένα ακόμη σημάδι της απρέπειας του κ. Σαμαρά, η οποία έχει προκαλέσει ένα μικρό πανδαιμόνιο στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τόσο στην Αριστερά όσο και στη Δεξιά.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αποκαλύπτει άλλη μια φορά την επικάλυψη μεταξύ του πολιτικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας και των φασιστών της Χρυσής Αυγής όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης».
Στη συνέχεια, ο καθηγητής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας του Π. Φύσσα και τονίζει ότι, πριν απ’ αυτήν, η συνήθης χρυσαυγίτικη βία κατά των μεταναστών φάνηκε να προσυπογράφεται από τον επίσημο λόγο του ίδιου του κράτους, καθώς οι επιχειρήσεις μαζικών συλλήψεων το καλοκαίρι του 2012 έλαβαν το πραγματικά ψευδεπίγραφο όνομα «Ξένιος Ζευς». «Αυτό το όνομα είναι εκείνο που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ένα απροκάλυπτο ψέμα, με ιδιαίτερη και αναγνωρίσιμη γεύση του φασιστικού λόγου. Ως πράξη της ονοματοδοσίας έχει την ίδια σχέση με την αλήθεια όσο και το ρητό “Η εργασία απελευθερώνει” στην είσοδο ενός στρατοπέδου θανάτου. Με αυτή την παρατήρηση, ο Σαμαράς έχει τοποθετηθεί στην ίδια παρέα με μερικές από τις πλέον ξενοφοβικές δεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Ούτε το Εθνικό Μέτωπο
Στην ίδια τη Γαλλία, ακόμη και το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει τολμήσει να τοποθετήσει την τρομοκρατική επίθεση στην πλευρά των μεταναστών ως σύνολο, αν και η κλιμάκωση είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται κοντά. Το λογικό συμπέρασμα αυτού του επιχειρήματος θα μπορούσε φυσικά να είναι μια πρόσκληση για μαζική απέλαση, για εθνοκάθαρση ολόκληρων χωρών και τελικά της Ευρώπης στο σύνολό της», υπογραμμίζει ο Μούφτι.
«Το καθεστώς του Δουβλίνου, τώρα στην τρίτη εκδοχή του, φυσικά εγκαθιδρύθηκε και ανανεώθηκε από κυβερνήσεις των δύο κομμάτων που τώρα απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό: του Μητσοτάκη, του Σημίτη και, πρόσφατα, το 2013, του Σαμαρά. Η υποκρισία της σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, πόσο μάλλον με την τρομοκρατία στο Παρίσι, είναι, λοιπόν, διπλά κραυγαλέα και εκπληκτική. Εάν έρθει στην εξουσία και καταφέρει να αποκρούσει την επίθεση την οποία θα εξαπολύσουν οπωσδήποτε “οι αγορές”, η επαναδιαπραγμάτευση των ρυθμίσεων του Δουβλίνου θα πρέπει επίσης να είναι στην ημερήσια διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις πιο κραυγαλέες και καταστροφικές τιμωρίες που επιβλήθηκαν από το λεγόμενο Μνημόνιο».
* Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο analyzegreece.com
 http://www.efsyn.gr/arthro/o-k-samaras-paei-sto-parisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου