'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ

kartesios060115
Σε αυτές τις εκλογές δε θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία και την πολιτική της πρόταση. Επίσης τη ΝΔ δε θα ψηφίσουν και όσοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΥΝΗΓΟΥΣ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Όμως τη ΝΔ δε θα ψηφίσουν κι όσοι ψηφίσουν Χ.Α. Σύμφωνα με τη λογική που χρησιμοποίησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, όλοι εμείς που δεν θα ψηφίσουμε ΝΔ και την πολιτική της πρόταση είμαστε χρυσαυγίτες! Ναι, ακόμη και όσοι ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ θα έχουν συμμαχήσει με τη Χ.Α. για να μην κερδίσει η Ν.Δ.
Το είχε εξηγήσει ο πρωθυπουργός της χώρας στους ξένους ανταποκριτές λίγο μετά την αποτυχία του να πάρει παράταση πολιτικής ζωής. «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση πρόσθεσε τις ψήφους της με αυτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να προκαλέσει πρόωρες εκλογές», είχε δηλώσει. Κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε διαφώνησε σε αυτή τη λογική.
Επίσης το ίδιο ανέφερε και κατά την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. «Μία μειοψηφία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ σύρουν τη χώρα σε εκλογές», είχε πει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είπε κουβέντα για να διαφοροποιηθεί. Απορώ, λοιπόν, πώς αυτό το σπίρτο η Βούλτεψη δε βγήκε ακόμη να πει ότι στις εκλογές που έρχονται θα συνεργαστούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνους της Χ.Α. για να χάσει η ΝΔ. Την έχω απολύτως ικανή. Η Βούλτεψη είναι πιο αντιπροσωπευτικό είδος της ΝΔ, ακόμη κι από τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Σε αυτές τις εκλογές δευτερευόντως με απασχολεί το ποιος θα κερδίσει. Σε αυτές τις εκλογές πρωτίστως με ενδιαφέρει το ποιος θα χάσει. Θέλω, λοιπόν, να χάσει η ΝΔ. Και θέλω να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ. Έχω προηγούμενα μαζί τους. Δεν ξέρω για ποιο λόγο με μισούσαν, αλλά με μισούσαν. Ανακοίνωναν κάθε μέρα αποφάσεις εναντίον μου και το βάφτιζαν «θυσία». Δεν με άφησαν να πάρω ανάσα ούτε μία στιγμή και το έκαναν με απόλαυση.

Προστάτευσαν εφοπλιστές, χάρισαν δισεκατομμύρια σε τράπεζες, έδωσαν ασυλία σε φοροφυγάδες και μέχρι τελευταία στιγμή βόλευαν τους ανθρώπους τους με τρελούς μισθούς, όπως έκανε και η τελευταία τρύπα του ζουρνά, ο Χαρδούβελης με την ιδιαιτέρα του. Την ίδια περίοδο, εμένα και χιλιάδες άλλους ανθρώπους που υποχρεωθήκαμε να σώσουμε τις τράπεζες χωρίς να ερωτηθούμε, μας εκβίαζαν οι τραπεζίτες με το χυδαιότερο τρόπο. Την ίδια στιγμή που εφοπλιστές κάνουν ελεύθερα λαθρεμπόριο καυσίμων, ένας πολίτης στην Πάτρα έμεινε στο κρατητήριο για χρέος 50 ευρώ.
Τους μισώ γιατί με μίσησαν δίχως να μου εξηγήσουν το λόγο. Προσπάθησαν να με διαλύσουν. Προσπάθησαν να με διώξουν από τη χώρα. Όχι, λυπάμαι, αλλά αυτή η αντίθετη άποψη δεν είναι σεβαστή. Όχι, δεν τίθεται θέμα διαλόγου ή συνεννόησης. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και πάλι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε εκδήλωση της ΝΔ και σχετικά με το debate στο οποίο τον είχε προσκαλέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε: «Διάλογο με υβριστές και συκοφάντες που με έλεγαν πουλημένο και προδότη δεν κάνω».
Δεκτό! Δε σέβεται την άποψη του άλλου που τον αποκαλεί πουλημένο και προδότη. Εγώ, γιατί να σεβαστώ την άποψη του κάθε μαλάκα που πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να μου φέρεται σαν τσουλάκι, οι μπάτσοι της να με δέρνουν επειδή έτσι γουστάρουν και οι τραπεζίτες της να επιδιώκουν να πάθω εγκεφαλικό; Ας μου πει ένας μαλάκας γιατί να σεβαστώ αυτή τη γαμημένη άποψη του Σαμαρά, του Βενιζέλου, των υπουργών τους, των βουλευτών, των εξυπηρετούμενων από αυτούς και των ψηφοφόρων τους;
Δεν έχει δικαίωμα ο Σαμαράς να μη σέβεται την άποψη ότι είναι πουλημένος; Γιατί να μην έχω εγώ το δικαίωμα να μη σέβομαι την άποψη ότι είμαι θύμα και δούλος; Ε, δεν τη σέβομαι αυτή την άποψη. Τη μισώ. Και σιχαίνομαι όσους την εκφράζουν ή την εκπροσωπούν με κάθε τρόπο και μισόλογα. Γι’ αυτά και για άλλα πολλά, με ενδιαφέρει πρωτίστως το ποιος θα χάσει τις εκλογές και ποιος θα εξαφανιστεί. Το δικαίωμα της μιας ανάσας ζητάω. Να πάρω μια ανάσα από αυτή τη γαμημένη επίθεση. Και μετά βλέπουμε…
 http://kartesios.com/?cat=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου