'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δραματικές οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Συγκέντρωση εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης | EUROKINISSI
Θεσσαλονίκη

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς ομάδες εργαζομένων περιφρουρούν από το μεσημέρι της Τρίτης, τις ποσότητες ζάχαρης που βρίσκονται στο Πλατύ και τις οποίες η Τράπεζα Πειραιώς αποπειράθηκε να δεσμεύσει.
Η Τράπεζα προχωρά στη δέσμευση των 49 από τους 56 τόνους που βρίσκονται στο εργοστάσιο, προκειμένου να χορηγήσει δάνειο 11 εκατομμυρίων, με τα οποία η ΕΒΖ θα πληρώσει ένα μέρος των οφειλών της στους τευτλοπαραγωγούς.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο Χριστόδουλος Βαρκάκης, μιλώντας στο efsyn.gr κάνει λόγο για «ταφόπλακα στη λειτουργία του εργοστασίου καθώς ούτε οι τευτλοπαραγωγοί αποζημιώνονται για το σύνολο της παραγωγής που έχουν παραδώσει αλλά και στην εταιρεία δεν απομένει ευρώ για να συνεχίσει τη λειτουργία του και να κάνει στοιχειωδώς οποιοδήποτε σχεδιασμό από εδώ και πέρα. Αυτό θα είναι το τέλος της βιομηχανίας».
Η διοίκηση της ΕΒΖ αρκείται σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου καθώς δεν απαντά ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους παραγωγούς για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, περιμένοντας απλώς τις κινήσεις της τράπεζας και της κυβέρνησης που μοιάζει να έχει αφήσει το εργοστάσιο στην «πικρή» του μοίρα. «Το μόνο που κάνουν με αυτή την κίνηση», λέει ο κ. Βαρκάκης, «είναι να προσπαθούν να γλυκάνουν λιγάκι προεκλογικά τους αγρότες, για τους οποίους επίσης κανένας σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο δεν υπάρχει».
Παρέμβαση στο ζήτημα που έχει ανακύψει έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση της υποψήφιας βουλευτού Β' Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμανατίδου, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως  «είναι εμφανές ότι η διοίκηση από τη μία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και από την άλλη να τους στρέψει κατά των τευτλοκαλλιεργητών, εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε».
Οποιος κάνει βεβιασμένες κινήσεις και μας φέρει μπροστά σε δυσάρεστα τετελεσμένα για τη βιομηχανία, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, θα πρέπει να αναλάβει και τις όποιες ευθύνες. Η ΕΒΖ θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της υπό δημόσιο έλεγχο, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα».
 http://www.efsyn.gr/arthro/dramatikes-oi-exelixeis-stin-elliniki-viomihania-zaharis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου