'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι φυλές των ψηφοφόρων

Pigs
Πιτσιρίκο, σου στέλνω τις φυλές των ψηφοφόρων:
Νέα Δημοκρατία:

Εδώ έχουμε πολλές υποκατηγορίες. Μην ξεχνάμε ότι η μισή Ελλάδα ψήφιζε ΝΔ. Τώρα απλά έμεινε το ¼.
1. Η γιαγιά από το χωριό. Φοβάται μη της πάρουν και την άλλη μισή σύνταξη. Φοβάται μην της πάρουν οι κομμουνιστές τα ζα και το σπίτι στο χουριό.
2. Η μεγαλοαστή που μένει Παπάγου. Πάει κάθε Κυριακή στην Αγία Σκέπη να εκκλησιαστεί και μετά στην απέναντι καφετέρια να βασανίσει σερβιτόρους. Είναι γυναίκα στρατιωτικού και έχει τρόπους. Το ξανθό αριστοκρατικό από κομμωτήριο μαλλί της μυρίζει λακ.
3. Ο φλωρούμπας Δαπίτης του ΕΚΠΑ. Πηγαίνει στα μπουζούκια και του αρέσει οι γκόμενες που κυκλοφορεί να είναι περιποιημένες. Και πλήρως αποτριχωμένες. Όπως κι αυτός. Πιστεύει ότι όλα τα κομμούνια είναι άπλυτα. Ο φλωρούμπας Δαπίτης όταν μεγαλώσει μεταλλάσσεται σε ένα καλοντυμένο γιάπη που το παίζει ξερόλας.
4. Εδώ είδα ένα γαμάουα τούι που πήγαινε κάπως έτσι: «Ο τριαντάρης άνεργος που φοβάται μη πάρουν τις καταθέσεις των γονιών του από τις οποίες ζει».
5. Η θεούσα χήρα του στρατιωτικού που φοβάται μην πάρουν τη σύνταξη από την ενήλικη άγαμη θυγατέρα της. Πηγαίνει συχνά ρούχα στην εκκλησία για τις ενήλικες άγαμες θυγατέρες λιγότερο τυχερών χήρων. Πάλι καλά.

ΣΥΡΙΖΑ:

1. Ο ρομαντικός τύπος που πιστεύει στην ενοποίηση της αριστεράς. Στην Ευρώπη. Ο κουλτουριάρης που δεν μένει ουδέτερος και κατεβαίνει σε διαδηλώσεις. Λέει: «Ας τους διώξουμε πρώτα και μετά ας μαλώσουμε μόνοι μας με την ησυχία μας». Ακούει indie, jazz και κάνα ροκάκι. Του αρέσει το θέατρο.
2. Ο απογοητευμένος Πασόκος και Νεοδημοκράτης που έμειναν άνεργοι. «Για να δούμε τι θα κάνει κι ο Τσίπρας», λένε. Και συμπληρώνουν, για να μη την πατήσουν όπως παλιότερα: «δε νομίζω ότι θα κάνει κάτι, αλλά για να δούμε». Και περιμένουν να τα κάνει όλα ο άλλος αποχαυνωμένοι στον καναπέ τους. Συνεχίζουν να ενημερώνονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
ΚΚΕ:
1. Ο παππούς που κάποτε πολέμησε στο ΕΑΜ. Θα ψηφίζει ΚΚΕ μέχρι να πεθάνει. Χαιρετά χαρούμενος και συγκινημένος την αγωνιζόμενη γενιά που κατεβαίνει σε διαδηλώσεις με το ΠΑΜΕ.
2. Οι δυο εναλλακτικές συντρόφισσες με τα σαλβάρια που ακούνε Παπακωνσταντίνου (Θανάση, όχι Βασίλη). Η μία από αυτές συνεχίζει να ψηφίζει ΚΚΕ και όταν μεγαλώσει. Όντως, το πίστευε. Η άλλη όχι. Θεωρεί ότι γίνεται πιο ρεαλίστρια και όλα αυτά ήταν ουτοπικά και εφηβικά ατοπήματα.
Δεν παραδέχεται ότι της άρεσε ένα επαναστατικό γκομενάκι και η παρέα γι’ αυτό και μπήκε τότε στην οργάνωση. Και οι δύο συντρόφισσες βρίζουν πιο πολύ το ΣΥΡΙΖΑ παρά τη ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ:

1. Ο αγνός γεράκος πασόκος που πίνει νερό στο όνομα του Αντρέα. Ακόμα. Πιστεύει ότι το πιο τίμιο είναι να αποπληρώσουμε το δάνειο που μας έδωσαν οι ξένοι με την καλή τους την καρδιά για να μας βοηθήσουν.
2. Ο φασίστας πασόκος. Ό,τι του πούνε, το επιβραβεύει: «Θάνατος στις αλλοδαπές πόρνες με AIDS», «Θάνατοοοος!», «Θάνατος στους αστέγους και τους Πακιστανούς», «Θάνατοοοος». Μετά από λίγο καιρό, ο συγκεκριμένος πασόκος στρέφεται στη Χρυσή Αυγή.

Χρυσή Αυγή:

1. Ο αμόρφωτος. Ο ανορθόγραφος. Ο ελληναράς που μορφώνεται από αμφιβόλου ποιότητας βιντεάκια στο YouTube. Αφού κατεβάσει 5 σουβλάκια και μία γουρουνοπούλα, πάει στο γυμναστήριο για ελληνικές πολεμικές τέχνες, όπως τζούντο, καράτε και τάι τσι. Παίρνει κρεατίνη και ακούει Σφακιανάκη.
2. Η χαζή γκόμενα που ερωτεύτηκε τα μούσκουλα του από πάνω τύπου. Έχει κόμμωση σαν την κόρη του Μιχαλολιάκου με μαύρο μαλλί και αφέλειες ή καμένο ξανθό μαλλί για να μοιάζει με αρία. Της μιλάνε συνέχεια σεξιστικά, αλλά νομίζει ότι τη φλερτάρουν. Το οξυζενέ έχει ποτίσει το λιγοστό εγκέφαλο που είχε όταν γεννήθηκε. Πριν τη κρίση, απολίτικη. Μετά, εθνικίστρια.
3. Ο νοσταλγός του Χίτλερ. Ανάλογα με τον καιρό κρύβεται ή φανερώνεται. Είναι επικίνδυνος και ψυχοπαθής. Είναι κακός. Είναι διαβασμένος, αλλά με ένα διεστραμμένο τρόπο. Υποστηρίζει οτιδήποτε δείχνει εξουσία από στρατό ως ΜΑΤ. Το παίζει χριστιανός ορθόδοξος, αλλά είναι και κρυφοπαγανιστής και κρυφοδωδεκαθεϊστής. Πιστεύει ότι όλα τα σύμβολα είναι αρχαιοελληνικά. Μισεί τους ξένους, τους γκέι, τους κομμουνιστές· βασικά, τους μισεί όλους, αλλά δεν το λέει γιατί θέλει να τον ψηφίσουν.

Ποτάμι:

1. Πολλοί χίπστερ. Με ατελείωτα τεράστια γυαλιά. Βγαίνουν σε εναλλακτικά μέρη. Ξεκινούν να εργάζονται για πρώτη φορά κοντά στην ηλικία των 28 σε μία δουλειά του επιπέδου τους. Προτιμούν το εξωτερικό. Συνήθως, είναι γόνοι εύπορων δεξιών οικογενειών με καλές σπουδές και μηδαμινή ενημέρωση. Το παίζουν εναλλακτικοί αλλά θα ψηφίσουν Ποτάμι γιατί είναι της μόδας. Θα γίνουν πιο βολεμένοι κι απ’ τους βολεμένους. Ακούν indie.
2. Απογοητευμένοι Δημαρίτες. «Παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν». Βλέπουν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Και τα πιστεύουν. Θεωρούν τον Τσίπρα επικίνδυνο. Με τον Σαμαρά δεν ασχολούνται. Δεν τους αρέσουν τα άκρα. Δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε κεντρώοι. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Άρχισαν πολύ πρόσφατα το σπορ της ενασχόλησης με την πολιτική γι’ αυτό και νομίζουν ότι υπάρχουν απολιτίκ κόμματα. Ακούν έντεχνο και μόνο ποιοτικά μουσικά κομμάτια.

ΑΝΕΛ:

1. Ο καημένος τίμιος λαϊκός δεξιός. Ο πατριώτης που, πριν μείνει άνεργος, πριν την κρίση, τα έσπαγε στο Σφακιανάκη. Ακόμη πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου. Έχει πάει εξωτερικό δύο φορές στη ζωή του. Δεν ομιλεί αγγλικά, συνεπώς δεν έχει γνωρίσει κάποια άλλη κουλτούρα. Συνεπώς, πιστεύει όλα τα κλισέ για τους Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς. Κρυφοελπίζει να γυρίσει ο Καραμανλής στο τιμόνι της ΝΔ. Δεν ξέρει ότι και αυτός ψήφισε τα μνημόνια. Ξέχασε τα καμένα δάση και τους πυρόπληκτους.
2. Ο τηλεθεατής του 50-50.

Δημοκρατική Αριστερά:

1. Ο πρώην ΚΝΙΤΗΣ που φοβάται να ομολογήσει ότι τώρα στα γεράματα έγινε δεξιός. Οπότε βρίσκει ένα δεξιό κόμμα με αριστερό προσωπείο και είναι όλοι ευχαριστημένοι.
2. Ο μπαμπάς του χίπστερ που ψηφίζει Ποτάμι.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
1. Ο απογοητευμένος Κουκουές. Είναι κατά της ΕΕ. Κατά του ευρώ. Μάχιμος και διαβασμένος. Αλλά δεν θέλει συνεργασία. Γι’ αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιό κόμμα. Το ΚΚΕ δεν τον απασχολεί πλέον.
2. Ο μαλλιάς ροκάς φοιτητής με υπερβολική ευαισθησία και έννοια για τον συνάνθρωπο. Διαβάζει βιβλία, βγαίνει για ρακόμελα με τα συντρόφια και του αρέσει αυτό το απλό ρομαντικό κορίτσι με το καστανό μαλλί και τη χωρίστρα στη μέση.
3. Γουστάρει δυναμικές διαδηλώσεις με ντου στους μπάτσους. Δεν βάζει μέσο για να υπηρετήσει Εθνική Άμυνα. Και πολλές φορές, τυχαίνει να έχει, μιας και, συνήθως, προέρχεται από εύπορη οικογένεια.

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

1. Ο ψυχοπαθής
2. Ο παππούς με το αλτσχάιμερ που μπερδεύτηκε και έριξε κατά λάθος αυτό το ψηφοδέλτιο.
3. Η Μαργαρίτα.
Φιλικά
Κωνσταντίνα
(Αγαπητή Κωνσταντίνα, έξοχο το κείμενό σου. Το πιο ωραίο από όλα είναι πως κανείς δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτές τις φυλές των ψηφοφόρων. Όλοι θεωρούν πως αναφέρεται σε όλους τους άλλους. Κωνσταντίνα, θα μπορούσες να γράψεις και τις φυλές αυτών που δεν ψηφίζουν. Τα τελευταία χρόνια, η αποχή στις εκλογές είναι γύρω στο 40%. Εκεί να δεις φυλές. Κάθε ένας που δεν ψηφίζει, μια φυλή μόνος του. Ο τελευταίος των ανθρώπων. Εκεί που γράφεις για το Ποτάμι «Δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε κεντρώοι. Είναι κάτι ενδιάμεσο.», νόμισα πως θα γράψεις «Δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε κεντρώοι. Είναι μαλάκες». Καλή χρονιά. Να είσαι καλά.)
 http://pitsirikos.net/2015/01/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου