'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ανάλγητο κράτος… Ζητούν από νεκρό 1,16 ευρώ!

 
1 Votes

Την έλλειψη συντονισμού και ελέγχου στις δημοτικές υπηρεσίες φέρνει στη δημοσιότητα μία ακόμα ιστορία τρέλας, με κεντρικό πρόσωπο… το δήμο Κομοτηνής. Ζητά με έγγραφο από νεκρό το υπέρογκο ποσό των 1,16 ευρώ, για χρέος 25 λεπτών
Ιστορίες τρέλας συμβαίνουν πλέον καθημερινά στη χώρα μας, ωστόσο ορισμένες από αυτές ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας και καταφέρνουν να αποδείξουν την αναγλησία του ελληνικού κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών.

Μία από αυτές είναι και η ακόλουθη που έρχεται από την μακρινή Κομοτηνή και αφορά σε τί άλλο; Σε εκκρεμείς συναλλαγές αποθανόντα με το ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει αφήσει έκπληκτους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ ήδη η οικογένεια του αποθανόντα… οφειλέτη έχει σκοπό να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά του εν λόγω δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής ζήτησαν με έγγραφη επιστολή τους από νεκρό να τους πληρώσει το υπέρογκο χρέος ύψους… 1,16 ευρώ, καθώς φαίνεται πως η οικονομική κρίση και η ανάγκη των δήμων να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους έκανε πολλούς υπαλλήλους να χάσουν το μυαλό και την… απλοχεριά τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “ Χρόνος”, την επιστολή για την τακτοποίηση του χρέους έλαβε η κόρη του αποθανόντα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Πρόκειται για λογιστική διαφορά 25 λεπτών, η οποία με τους τόκους έφτασε τα 1,16 ευρώ.
Όπως ανέφερε μάλιστα η ίδια στην τοπική εφημερίδα, ο πατέρας της πέθανε πριν από επτά χρόνια και μάλιστα σε ηλικία 94 λεπτών. Όπως ενημέρωσαν την ίδια, όλα αυτά τα χρόνια οι τόκοι πολλαπλασίαζαν το χρέος, ωστόσο εκείνη αναρωτιέται για το πόσο επείγουσα ήταν η συγκέντρωση του εν λόγω ποσού που έβαλε τους δημοτικούς υπαλλήλους στη διαδικασία να αποστείλουν την επιστολή.
Η γυναίκα δεν πίστευε στα μάτια της όταν έλαβε το επίσημο έγγραφο, ενώ η επόμενη κίνησή της είναι να λάβει το λόγο από το δήμο Κομοτηνής για την αδικαιολόγητη οικογενειακή αναστάτωση.
Προφανώς η συγκεκριμένη επιστολή ρύθμισης χρεών αποστέλλεται σε όλους τους οφειλέτες του δήμου, ωστόσο τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, όπως εάν η δουλειά των δημοτικών υπαλλήλων ελέγχεται και εάν φυσικά υπάρχει κάποιος αρμόδιος που τουλάχιστον περνά από έλεγχο εάν οι δημότες είναι ακόμα εν ζωή.
Σύμφωνα τέλος με την ίδια την κόρη του αποθανόντα οφειλέτη, ο ίδιος πριν πεθάνει είχε φροντίσει να μην αφήσει οικονομικές εκκρεμότητες, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με το δημόσιο και τις ελληνικές υπηρεσίες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου