'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τσίπρας: «Απίστευτο πλιάτσικο εις βάρος της δημόσιας περιουσίας»

Τσίπρας: «Απίστευτο πλιάτσικο εις βάρος της δημόσιας περιουσίας»Επιστροφή στις μεγάλες κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών, αρχής γενομένης από την 3η Σεπτεμβρίου, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξή του στο ΑΛΤΕΡ.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «όσοι νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν με την αγανάκτηση του λαού κάνουν λάθος» και πρόσθεσε ότι η αγανάκτηση του λαού δεν ήταν οι δέκα σκηνές που ξέμειναν στην πλατεία Συντάγματος.
«Η αγανάκτηση του λαού είναι τόσο μεγάλη, που κανείς δεν μπορεί να ξεμπερδέψει και κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στο λαό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ο πολυκερματισμός της αριστεράς είναι πρόβλημα και τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι πέρα από τις μεγάλες, υπαρκτές, σημαντικές διαφορές που υπάρχουν σε όλο το φάσμα των δυνάμεων της αριστεράς, είναι να βρούμε έναν κοινό βηματισμό σε αυτά που μπορούν να μας ενώσουν», υποστηρίζοντας έτσι την δημιουργία ενός ευρέως δημοκρατικού μετώπου «για τη διάσωση της χώρας από την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ενίσχυση της τράπεζας PROTON από το κράτος, ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τη στιγμή που 120 χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, τη στιγμή που το εισόδημα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων έχει ήδη μειωθεί κατά 30%, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες στη χώρα μας δέχονται διαρκώς πακέτα ενίσχυσης και στήριξης.
Ήδη, είπε ο κ. Τσίπρας, έχουν πάρει πάνω από 100 δισ. σε ενισχύσεις, 100 δισ. σε ευρώ την τελευταία τριετία, περίπου όσο είναι το δάνειο που πήραμε από το ΔΝΤ και δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιο.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό «να συνειδητοποιήσει ότι τούτη την ώρα γίνεται ένα απίστευτο πλιάτσικο στον δημόσιο πλούτο εις βάρος του εισοδήματος του καθενός από εμάς, ένα πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, που δεν ανήκει σε αυτούς που την πλιατσικολογούν, ανήκει στον κόσμο. Ανήκει στους πολίτες, ανήκει στο λαό. Και χθες ο κ.Βενιζέλος ήρθε να καλύψει μια παράνομη ενέργεια δική του, που διενήργησε στα μέσα του Ιούλη, ενισχύοντας μια χρεοκοπημένη τράπεζα, της οποίας οι αρχιμέτοχοι αποδεδειγμένα και με στοιχεία τα οποία γνώριζε και ο ίδιος, διότι γνώριζε η δημόσια αρχή, υπεξαιρούσαν τον πλούτο, πλούτο ο οποίος δεν ήταν δικός τους, τον πλούτο των καταθέσεων των πολιτών που είχαν εμπιστευτεί τις καταθέσεις τους σε αυτή την τράπεζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου