'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σόιμπλε: Σας δανείζουμε για να σας κατακτήσουμε

Σόιμπλε: Σας δανείζουμε για να σας κατακτήσουμεΓια παραχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας στην Ε.Ε. έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Stern. Ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε πως «η ολοκλήρωση της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσει ως εκ τούτου ένα κράτος – μέλος με προβλήματα που δέχεται βοήθεια, πρέπει ως αντάλλαγμα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.». Μας είπε δηλαδή, ότι μας δανείζουν για να μας κατακτήσουν! Όχι ότι δεν το ξέραμε, απλώς το κάνουμε ξεκάθαρο για να μην «μπερδεύεται» ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος θεωρεί την κατάκτηση «σωτηρία».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι αυτή η εναλλακτική είναι σαφώς καλύτερη από το να οδηγηθεί ένα υπερχρεωμένο κράτος – μέλος εκτός ευρωζώνης. «Ο μόνος τρόπος να πετύχει η Ευρώπη είναι να καταστεί σαφές ότι τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να εξέλθουν της ευρωζώνης», τόνισε.
Εξάλλου ο κ. Σόιμπλε, με άλλες δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι δεν πρέπει να δοθεί «λευκή επιταγή» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επαναγορά ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου