'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ! - του Θάνου Αλεξανδρόπουλου

Ζούμε το τέλος μιας εποχής!

Τα σημάδια της παρακμής του συστήματος που ασκεί την εξουσία στη χώρα μας δεκαετίες τώρα, είναι παραπάνω από εμφανή.

Η διαφθορά του Δημόσιου βίου, τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, η αδράνεια και αποχαύνωση τAου πνευματικού κόσμου της χώρας, η αποθέωση του ατομικού συμφέροντος και η έλλειψη αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία, συγκροτούν ένα εκρηκτικό μίγμα μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται από την επίθεση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα μας, την ύφεση της οικονομίας, την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη και την διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Μια χώρα για να αντιδράσει σε αυτή τη λαίλαπα  θα έπρεπε να έχει ένα πολιτικό δυναμικό που να είναι άξιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Θα έπρεπε να έχει πολιτικούς αποφασισμένους να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη για την υπεράσπιση της χώρας.


Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, την εξουσία την ασκούν πολιτικοί που εξελέγησαν με σκοπό να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας στους ξένους!
Αφορμή για αυτές τις δυσάρεστες σκέψεις έδωσε η δήλωση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, της κας Έλενας Παναρίτη στην Guardian.

«Δεν είναι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα» (!) δήλωσε το μέλος του Εθνικού μας Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον άγγλο δημοσιογράφο.

Η διάψευση που ακολούθησε από την κα Παναρίτη, μετά το σάλος που προκάλεσε η δήλωση της, ήταν αναμενόμενη αλλά άνευ σημασίας.
Το σημαντικό που ανέδειξε αυτό το περιστατικό ήταν το πώς βρέθηκε η συγκεκριμένη κυρία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Γιατί δεν αναρωτήθηκε κανείς,  δύο σχεδόν χρόνια πριν, πως και γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας και επικεφαλής της Panel Group, βρέθηκε δεύτερη στη σειρά στη λίστα των βουλευτών Επικρατείας του κόμματος που ήταν βέβαιο ότι θα κέρδιζε τις εκλογές;

Τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση, κυριολεκτικά ουρανοκατέβατη, μια και έχει γραφεί ότι υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα πριν τις εκλογές να μην την γνώριζε καν  ο κ. Παπανδρέου.

Έτσι με το που πήρε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, είδαμε να αναλαμβάνει υπουργός οικονομικών ένας άνθρωπος που ήταν στέλεχος του ΟΟΣΑ για 10 περίπου χρόνια, ο κ. Παπακωνσταντίνου  και να μας οδηγεί μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας, με το μνημόνιο, στα νύχια του ΔΝΤ και της Τρόικας.

Και τώρα οι φήμες μιλούν για την τοποθέτηση της κας Παναρίτη ως υφυπουργού στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων!

Βάζουμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα όπως λέει και ο λαός μας!
Πρέπει  όμως να γνωρίζουν και οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που νομιμοποιούν με την ψήφο τους τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ότι δεν θα έχουν καμία δικαιολογία για τις πράξεις τους αυτές.

Διότι πλέον γνωρίζουν ότι με το μνημόνιο δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση.
Διότι γνωρίζουν ότι με τις αποκρατικοποιήσεις θα ξεπουλήσουμε τον πλούτο της χώρας και πάλι θα χρωστάμε τα ίδια και περισσότερα. 

Διότι γνωρίζουν ότι παραχωρούν την εθνική μας ανεξαρτησία χωρίς να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.

Ο Λαός μας θα βρει τον τρόπο και θα αντιδράσει στην πολιτική αυτή.

Θα βρει τον τρόπο να επιβάλει την λαϊκή κυριαρχία που επιτάσσει το Σύνταγμα της Χώρας.

Και όσοι θα έχουν τρέξει να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής τον Εθνικό πλούτο, απλά θα συνειδητοποιήσουν ότι θα έχουν χάσει τα χρήματά τους, γιατί ο πλούτος αυτός ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Οι 154 βουλευτές όπως του ΠΑΣΟΚ που καλύπτουν αυτήν την πολιτική,  να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπισθούν από τον Ελληνικό λαό ως συνένοχοι στο έγκλημα αυτό που διαπράττεται σε βάρος της χώρας και του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου