'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΝΥΤ: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κρέμεται από μία κλωστή και η χώρα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια έκτακτης βοήθειας από την τρόικα, ωστόσο τα κονδύλια εισρέουν κατευθείαν πίσω στις τσέπες των δανειστών της.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των New York Times που υποστηρίζει ότι «το παράλογο αυτό φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αρχές να δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, ούτως ώστε η χώρα να αποπληρώσει τα χρήματα που δανείστηκε από τις ίδιες».
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «από τα χρήματα που δανείζεται η Ελλάδα σχεδόν τίποτε δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν για να καλυφθούν ζωτικές δημόσιες λειτουργίες, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της».


Επίσης, στο δημοσίευμα προβάλλεται δήλωση έλληνα αξιωματούχου -που δεν κατονομάζεται- ότι «οι αξιωματούχοι της τρόικας διασφαλίζουν ότι το ποσό για τις εγχώριες δαπάνες παραμένει μικρό, προκειμένου να πιέσουν την Ελλάδα να αυξήσει δραματικά τα δικά της εισοδήματα».
Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι «όσο σκληροί κι εάν φαίνονται οι όροι αποπληρωμής του δανείου, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν ισχυρό συμφέρον να αποφύγουν το ακόμη μεγαλύτερο κόστος που θα προκύψει σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά».
πηγή: nooz.gr
 http://kartesios.com/?p=85803#more-85803

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου