'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Βοηθάει η ΕΛΑΣ και στους εκβιασμούς;


Αυτό που συμβαίνει με τους φρουρούμενους δημοσιογράφους ξεφεύγει από κάθε λογική. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να έχουν φρουρά (τις περισσότερες φορές Φιλιππινέζα για τα ψώνια) κάποιοι δημοσιογράφοι. Από τι κινδυνεύουν, μόνο αυτοί που τους δίνουν τις φρουρές ξέρουν. Αν κινδύνευαν πάντως από αποκαλύψεις που έχουν κάνει, τώρα η Ελλάδα δεν θα ήταν στο χάλι που είναι με τόσα που θα είχαν αποκαλύψει.
Ένα σύστημα δημοσίων σχέσεων και ομηρίας υπάρχει μεταξύ δημοσιογράφων και Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό όμως που μου μετέφερε φίλος, ξεπερνά κάθε λογική. Η ΕΛΑΣ παρέχει 24ωρη φύλαξη, με 2 αστυνομικούς σε δημοσιογράφο ο οποίο είναι υπόδικος για εκβιασμούς, απειλή κατά της ζωής συνανθρώπων του, συκοφαντικές δυσφημίσεις και πλαστογραφίες. Ο δημοσιογράφος μάλιστα είναι αντικείμενο έρευνας του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχει μηνυθεί δεκάδες φορές από συναδέλφους του.
Οι αστυνομικοί που του παραχώρησε η ΕΛΑΣ, την προηγούμενη εβδομάδα, άφησαν το δημοσιογράφο στη μέση του δρόμου και έφυγαν, αρνούμενοι να αποδεχτούν την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Ο «στόχος» δημοσιογράφος, σταματούσε συνεχώς στο δρόμο και διαπληκτιζόταν με πολίτες για θέματα προτεραιότητας και ασήμαντες αφορμές, ζητώντας στη συνέχεια από τους Αστυνομικούς να τιμωρήσουν όσους τολμούσαν να του απαντήσουν. Όταν οι αστυνομικοί αρνήθηκαν, τους αποκάλεσε «κωλόμπατσους» και αυτοί τον εγκατέλειψαν.
Παρά τα όσα έχουν γίνει, ο δημοσιογράφος συνεχίζει να φρουρείται. Γιατί άραγε κύριε Οικονόμου; Θεωρείτε απαραίτητο πως πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν και οι αστυνομικοί να εξευτελίζονται για ένα κατά συρροή καταγγελλόμενο; Αναρωτηθήκατε μήπως χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς ως απειλή (χωρίς να το ξέρουν) και για όσα καταγγέλλονται ως εκβιασμοί;
Εκδοροσφαγεύς
http://www.koutipandoras.gr/?p=21032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου