'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (ΩΣ ΤΟ 2065)

( Δευτ.9/12/13 - 08:50)
Του ΣΤΑΘΗ*
Ω της φιλανθρωπίας! Οι τράπεζες που βουτάνε τα σπίτια του κοσμάκη, όπως περιδρόμιαζε τα ζεστά ψωμάκια ο Γαργαντούας, οργανώνουν φιλόπτωχες «δράσεις»! Ελα, καλέ μου άνθρωπε να σου πάρουμε το σπιτάκι κι ύστερα πάρε να πιπιλίσεις αυτό το γλυφιτζουράκι, να σου πάνε τα φαρμάκια, κάτω. Κυνισμός; Κυνισμός και χυδαιότης.
Οι τράπεζες! πάνε τα νοικοκυριά για διακανονισμό στα χρέη τους, «καλώς ήρθατε» τους λέει η Τράπεζα, «λουκουμάκι θα πάρετε;», και τους ετοιμάζει έναν διακανονισμούλη επί τα χείρω μούρλια! Δεν έχουν καταλάβει ακόμα (;) τι ετοιμάζουν στον εαυτό τους οι Τράπεζες που χώνουν πονηρές ρήτρες στους διακανονισμούς; «Τα άπληστα υποκαταστήματα, όμορφα καίγονται», τραγουδάει το μελίρρυτο τραγουδάκι της γκιλοτίνας, τον χαβά τους οι γιάπηδες. «Δράσεις» (ω, του βαρβαρισμού) για αυτούς που κάνουν φτωχούς, οι φιλόπτωχοι, «δράσεις» για τα θύματα του Μνημονίου τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το Μνημόνιο, πρώτος – πρώτος το ΣΚΑΪ, θα σας πάρουνε το σπιτάκι; ελάτε να σας δώσουμε ένα παιχνιδάκι! σας φάγανε το μισθό, τον αφήσανε μισό; no problem κι εγώ τα ίδια κάνω με τους δικούς μου εργαζόμενους, τσίμπα ένα φυστικάκι τώρα. Το μάζεψαν για σένα με τα χεράκια τους καλές φιλάνθρωπες κυρίες των ανωτέρων προαστίων. Υποκρισία; όχι μόνον! Κυνισμός και χυδαιότης! Και αποβλάκωση: δες τον δημοσιογράφο με τον πετσοκομμένο μισθό με τι θέρμη υποστηρίζει το Μνημόνιο;! Που θα του φάει και τον υπόλοιπο! Που θα τον πετάξει κι αυτόν στον δρόμο σαν έρθει η ώρα του. Αποβλάκωση; όχι μόνον. Και ανηθικότητα.
«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν άστεγοι! Εσείς που κολλάτε;» ρωτάει η Τρόικα («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») Σωστά! που κολλάμε; ψαρόκολλα έχει το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας; Ψαρόκολλα είχαν οι μισθοί ή οι δουλειές που χάσαμε; Τι λαϊκισμός είναι αυτός; Σε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι! ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα! Όχι, φίλοι μου! Αυτές οι ιδέες οδηγούν στη φτώχεια και την καταστροφή. Βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι πρέπει να έχεις κι εσύ ένα σπίτι κι ύστερα αναγκάζεται να ‘ρθει η Τράπεζα να σου το πάρει.
Τι είναι η Τράπεζα; κάτι σαν τη Μαρία Αντουανέτα που προσπαθούσε να ζυμώσει παντεσπάνι για όλους τους Γάλλους, ενώ αυτοί οι άξεστοι ζήταγαν ψωμάκι και για αυτό της πήραν το κεφάλι; Οχι, αγαπητοί μου! όταν όλη η Ευρώπη έχει αστέγους, εμείς τι θέλουμε να είμεθα; ο Αστέρας Βουλιαγμένης; (πριν τον φάνε για ένα κομμάτι ψωμί (άντε πάλι το ψωμί) οι άρπυιες και οι γύπες;)

Ας σοβαρευτούμε κι ας στέρξουμε όλοι στην επανασύνδεση ρεύματος στα νοικοκυριά που το δράμα τους βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σε πόσα απ’ τα 350.000 νοικοκυριά; Αυτό θα το βρει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση της για το 2014. Η ταπεινότης μου θα προτρέξει και θα υπολογίσει ότι οι επανασυνδέσεις θα τρέξουν για 500 (απ’ τα 350.000) νοικοκυριά την ημέρα. Ελα ντε που εκτός απ’ τα κομμένα η ΔΕΗ εξακολουθεί να αποσυνδέει με ρυθμό 26.000 νοικοκυριών τον μήνα!! Χάος; Και λοιπόν; εν αρχή ήν το χάος! Αναλγησία; και λοιπόν; υπάρχουν οι πολιτικές δηλώσεις που την απαλύνουν. Στα πάνελ. Δεν βλέπετε τι μαύρο δάκρυ χύνει η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για όσα κάνει το κόμμα της στον κοσμάκη; Δακρυβρέχεται μονίμως σαν την Παναγιά την Κάλπικη ή σαν χαλασμένη σωλήνα στα υδραυλικά των σπιτιών με τα κόκκινα δάνεια. Θα έκανε τα ίδια και ο κ. Βενιζέλος, αλλά αυτός είναι πιο σκαιός, φέρνει σε σκληράδα σ’ αυτόν τον Ρήγα (μεγάλο αστέρι κουτσαβομαγκίτικης αμετροέπειας αυτός), δηλώνει ΠΑΣΟΚ  και πέφτουν ξερές οι κατσαρίδες, έχει κάτι σαν «τέζα» στον πολιτικό του λόγο. Τσακ, και τέζα ο λόγος.
Εκτός απ’ τον πολιτικό λόγο που βαράει τα τύμπανα των πλειστηριασμών, της υπερφορολόγησης των ακινήτων και των ομαδικών απολύσεων, αυτής δηλαδή της τελευταίας ανίερης τριάδας που καλείται η κυβέρνηση να προσκυνήσει, πριν να περάσουν οι άγιες μέρες, κατά τη διάρκειά τους, ως τα Φώτα το πολύ. Κυνισμός, χυδαιότης, ανηθικότης, υποκρισία η πιο τρελή παρέα, στα πιο απάνθρωπα έργα, στολισμένα με ολίγην από φιλανθρωπία και διανθισμένα με τους συνήθεις φιλιππικούς κατά του λαϊκισμού (σας).
Αλλωστε, μην ξεχνάτε! Ως εδώ ήταν το κακό! το 2014 επιστρέφουμε στις αγορές που θα είχαμε επιστρέψει το 2011, ο κ. Σημίτης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και το 3149 θα εξοφλήσουμε τα δάνεια που θα έχουμε πάρει ως το 2067! Αυτό εξάλλου είναι και το βαθύτερο νόημα της ρήσης ότι «η Ελλάς δεν πεθαίνει», ώσπου να εξοφλήσει τα δάνεια που άρχισε να λαμβάνει απ’ το 1824. Χρόνια μας πολλά.
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου