'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Περιοδικό αγνώστων λοιπών στοιχείων, δημοσίευμα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ρεπορτάζ χωρίς όνομα


Kammenos unfollowΣυνέβη σήμερα στη Βουλή: κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, για τις δηλώσεις του εναντίον του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα ντοκουμέντα με τα οποία το περιοδικό UNFOLLOW αποδείκνυε ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, ενός εκ των βασικών μετόχων της Eldorado Gold. Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καλείται επομένως να επιβλέπει, να στηρίζει και να εγκρίνει τις επενδύσεις των πρώην αφεντικών του, όπως αναλυτικά αποδείκνυε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο ρεπορτάζ Νότης Μηταράκης: Ο πρώην υπάλληλος του Fidelity Fund, βασικού μετόχου της Eldorado Gold στο UNFOLLOW 23. Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι η εταιρία Fidelity, στην οποία ο ίδιος δούλευε, δεν είχε καμία σχέση με τον όμιλο Fidelity που αποτελεί μέτοχο της ElDorado Gold, και ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του οι επενδύσεις χρυσού, για να πάρει την απάντηση ότι το πρώτο ταξίδι που έκανε όταν ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης ήταν στον Έβρο, προκειμένου να «ξεκολλήσει» την επένδυση της ElDorado Gold στα χρυσωρυχεία του Περάματος.


Αρχηγός πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρεται σε ομιλία του στη Βουλή σε ρεπορτάζ του περιοδικού UNFOLLOW, κατονομάζοντάς το, που τεκμηριώνει ότι υφυπουργός της κυβέρνησης υπήρξε εργαζόμενος σε εταιρεία της οποίας την επένδυση καλείται, από κυβερνητική πλέον θέση, να εξυπηρετήσει. Ο υφυπουργός απαντά ότι είναι περήφανος για το βιογραφικό του και ότι δεν έχει αυτές τις αρμοδιότητες. Ο αρχηγός κόμματος του ανταπαντά με στοιχεία από το ίδιο ρεπορτάζ, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο σχετίζεται με τις εν λόγω επενδύσεις, αλλά επιπλέον προσωπικά ανέλαβε την προώθησή τους. Πώς θα γράφατε την είδηση;
Συνέβη σήμερα στα δελτία ειδήσεων, σε ραδιόφωνα, σε ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων και στις μέινστριμ ενημερωτικές ιστοσελίδες: Η παραπάνω είδηση μεταφέρθηκε διεξοδικά ως «άγρια κόντρα Καμμένου-Μηταράκη». Μόνο που από την αναπαραγωγή της είδησης έλειπαν δύο βασικές –πολύ βασικές, όμως– λεπτομέρειες. Η μία ήταν το… όνομα της εταιρίας για την οποία παραδέχτηκε ότι δούλευε ο κ. Μηταράκης. Αναφέρθηκε ως «εταιρία αμοιβαίων κεφαλαίων» ή απλώς «εταιρία». Καταλαβαίνουμε τον λόγο: θα ήταν δύσκολο να πείσει η είδηση ότι η Fidelity Investments, στην οποία παραδέχεται ότι υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος ο κ. Μηταράκης, και η Fidelity Fund, η οποία ελέγχει την Eldorado Gold, έτυχε να έχουν τον ίδιο τίτλο αλλά καμία εταιρική σχέση μεταξύ τους.
Το δεύτερο που αποσιωπήθηκε, βέβαια, ήταν το όνομα του περιοδικού που έκανε την αποκάλυψη. Ως δια μαγείας, τα βίντεο στα δελτία των 8 κόβονταν ακριβώς πριν αναφερθεί το όνομα του UNFOLLOW. Ως δια μαγείας, το δημοσίευμα που προκάλεσε την «κόντρα» στη Βουλή είναι «αγνώστων λοιπών στοιχείων». Βέβαια, αν τo κεντρικό δελτίο του Mega έπαιζε θέμα βασισμένο στα… Νέα της Γαρδένιας, θα τηρούσαν κατά γράμμα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αρκεί τα Νέα της Γαρδένιας να ήταν φιλικά προς τον κ. Μπόμπολα ή τον κ. Ψυχάρη. Όχι να είχαν αποκαλύψει τα πραγματικά εκκαθαριστικά μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών, να είχαν δεχτεί απειλές για ρεπορτάζ που αποκάλυπτε το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τον στενό φίλο του πρωθυπουργού, να είχαν ξεσκονίσει την υπόθεση των υποβρυχίων και την εμπλοκή Βενιζέλου. Δεν πειράζει όμως. Ας γίνεται ο πολιτικός διάλογος μέσα στη Βουλή με βάση τα αποκλειστικά ρεπορτάζ μας κι ας μας κόβετε από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ σας. Ας χρησιμοποιούνται τα στοιχεία μας για να γίνεται έλεγχος μέσα κι έξω από τη Βουλή κι ας κάνετε ότι δεν μας ξέρετε. Τιμή μας.


 http://unfollow.com.gr/web-only/6538-kammiteld/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου