'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ» ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ

snowden-usa-hackΤην ώρα που η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απηύθυνε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους Βρετανούς, το Channel 4, μετέδιδε ένα διαφορετικό μήνυμα: αυτό του Έντουαρντ Σνόουντεν, του ανθρώπου που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA.
Το μήνυμα είχε ηχογραφηθεί στη Ρωσία, όπου έχει βρει άσυλο ο αμερικανός πρώην εργαζόμενος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.
Ξεκίνησε μιλώντας για έναν συμπατριώτη των βρετανών: «Το όραμα και όσα περιέγραφε ο Τζορτζ Όργουελ στο 1984 δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ένα παιδί που έρχεται στον κόσμο σήμερα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει να έχεις μια ιδιωτική στιγμή. Δεν θα μάθει ποτέ τι θα πει να μην αναλύεται η σκέψη σου, να μην καταγράφεται. Και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή είναι αυτό που καθορίζει ποιοι είμαστε και τι θα γίνουμε.

» Η συζήτηση που γίνεται σήμερα θα καθορίσει το επίπεδο εμπιστοσύνης που μπορούμε να έχουμε, τόσο στην τεχνολογία που είναι γύρω μας όσο και στην κυβέρνηση που την ρυθμίζει.
» Μαζί μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη ισορροπία. Να σταματήσουμε το πρόγραμμα μαζικών παρακολουθήσεων και να θυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι αν πραγματικά θέλει να μάθει πώς νιώθουμε, το να μας ρωτήσει είναι καλύτερο από το να μας κατασκοπεύει».

Όπως υπενθυμίζει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κανάλι της τηλεόρασης φιλοξενεί «εναλλακτικά» χριστουγεννιάτικα διαγγέλματα, αφού οι τηλεθεατές είχαν παλαιότερα ακούσει τον τέως πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Πριν από λίγες μέρες ο Σνόουντεν είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του νικητή στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Σε προσωπικό επίπεδο, η αποστολή εξετελέσθη. Έχω ήδη κερδίσει» τόνισε.
Προς το παρόν, εκκρεμεί το αίτημά του για χορήγηση ασύλου στη Βραζιλία, δεδομένου ότι δεν μπορεί να μείνει για πάντα στη Ρωσία.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν δείχνει διατεθειμένη να δεχθεί στο έδαφός της τον Σνόουντεν, και ας είναι ο λόγος που αποκαλύφθηκαν οι μαζικές παρακολουθήσεις ακόμα και της ίδιας της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ
http://kartesios.com/?p=149056

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου