'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Οπισθοδρομικές αφηγήσεις για αντιδραστικές πολιτικές

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

 Επιστροφή στη δεκαετία του ’70 κηρύσσει το υπουργείο Παιδείας μέσα από δύο σποτ που προβάλλονται εδώ και λίγο καιρό στην τηλεόραση.

Επιστροφή στην τυφλή συμμόρφωση στους παραδοσιακούς ρόλους, αλλά και στην πλέον ξεπερασμένη ιεράρχηση των επαγγελμάτων και του κύρους τους.
Γιατί να γίνει δικηγόρος ή γιατρός κανείς όταν το υπουργείο του έχει ετοιμάσει προγράμματα μαθητείας που θα του εξασφαλίσουν μια θέση (υποαμειβόμενου) μάστορα ή μοδίστρας;
Στο μεταρρυθμισμένο εκπαιδευτικό μας σύστημα, η  «Λεωφόρος της Γνώσης» είναι κλειστή για όλο και περισσότερα παιδιά και το υπουργείο κάπως πρέπει να χρυσώσει το χάπι.

Διαβάστε στο UNFOLLOW 28: Τα δύο πρόσφατα τηλεοπτικά σποτ του υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο όχι μόνο την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος, που γίνεται όλο και πιο ταξικό αυξάνοντας κάθε είδους αποκλεισμούς, αλλά και την οπισθοδρομική αφήγηση που είναι η μόνη ικανή να στηρίξει την πολιτική του.
Διαβάστε στο UNFOLLOW 28 (τεύχος Απριλίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Οπισθοδρομικές αφηγήσεις για αντιδραστικές πολιτικές», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου.
http://unfollow.com.gr/print/from-issue/12149-antidrasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου