'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

syntaksiouxoi(Δευτ. 7/4/14 - 12:34)
ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
ΕΦΟΡΙΑ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

Σύνταξη με βάση την περιουσία έθεσε η ομάδα των συμβούλων του ΔΝΤ και της ΕΕ σε υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ημερήσιο Τύπο, ανοίγοντας έτσι ένα νέο γύρο γενικευμένων αντι-ασφαλιστικών ανατροπών, με σκοπό να μειωθεί το ύψος της σύνταξης προς τους απόμαχους της δουλειάς.
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", οι παραπάνω σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της τρόικας έχουν ως πρότυπο το συνταξιοδοτικό σύστημα της Αυστραλίας, όπου οι ασφαλισμένοι που έχουν καταβάλει τις ίδιες εισφορές για ίδιο χρονικό διάστημα, εισπράττουν τελικά διαφορετικές συντάξεις, καθώς λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάστασή τους (κατοχή αυτοκινήτου ή / και ιδιόκτητης κατοικίας, εισοδήματα από άλλες πηγές κλπ).
Για να καθησυχάσουν και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διέψευσαν ότι έχει τεθεί το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό, συμπληρώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του συστήματος.
Ωστόσο, τα ψέματα των κυβερνητικών παραγόντων έχουν κοντά ποδάρια και αυτό γιατί η κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός του επόμενου έτους στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, το οποίο θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες (κατώτατη κρατική σύνταξη, επαγγελματικά ταμεία, ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια). Το κράτος, ως ο πρώτος πυλώνας, θα εγγυάται μια κατώτατη σύνταξη - χαρτζιλίκι, η οποία σήμερα διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ ο δεύτερος πυλώνας, ο οποίος θα συγκροτείται από τα λεγόμενα επαγγελματικά ταμεία, θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ατομικού φάκελου εισφορών, που ο ασφαλισμένος θα ξέρει τι θα πληρώνει, αλλά ποτέ τι θα πάρει πίσω ως σύνταξη.

Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν αφορά μόνο στο συνταξιοδοτικό αλλά περιλαμβάνει επίσης την υγεία, την πρόνοια και την περίθαλψη. Οι παραπάνω μεθοδεύσεις εναρμονίζονται με την πολιτική μετάλλαξης του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, ο οποίος θα λειτουργεί με τις αρχές ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτές οι ραγδαίες εξελίξεις πρέπει να σημάνουν παλλαϊκό συναγερμό ώστε να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ισοπεδώσουν και τις τελευταίες εναπομείνασες κατακτήσεις.
ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ!
Τα χτυπήματα στο λαϊκό εισόδημα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Στην πρέσα της εφορίας σχεδιάζει να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί... πριν καν εισπράξουν τις αποδοχές τους, μέσω του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου τους.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, περιγράφοντας την "εφορία του μέλλοντος", δήλωσε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι πλήρως προσυμπληρωμένες και ότι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν το ένα δωδέκατο του φόρου, κάθε μήνα, ώστε ο φορολογούμενος να μην καταβάλει επιπλέον ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης.
Δευτέρα 7 Απριλίου 2014
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου