'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μυτιληναίος: Σαμαρικές μεθοδεύσεις για εύκολα κέρδη

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014
Προνομιακή τιμή ρεύματος, παρά τις ενστάσεις της ΔΕΗ και τις αποφάσεις της ΕΕ περί «αλλοίωσης των συνθηκών ανταγωνισμού». Άδεια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, που στη συνέχεια τροποποιήθηκε ώστε να μπορεί να εμπορεύεται το παραγόμενο ρεύμα. Γενναίο «κούρεμα» των χρεών του ομίλου, που ανήκει στον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο, προς τη ΔΕΗ. Πλουσιοπάροχες κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις. Ακόμη και των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας απολαμβάνει ο Όμιλος που έχει καταδικαστεί για μόλυνση της γύρω περιοχής!

Με όλα τα παραπάνω, ο Ε. Μυτιληναίος έχει κατακτήσει επάξια τη θέση ενός από τους πλέον ευνοούμενους επιχειρηματίες του τόπου.
Αυτό το μικρό οικονομικό «θαύμα» δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου. Και για να μη χαλάσει το σερί, ήρθε και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με απόφασή της τον περασμένο Φεβρουάριο, να προσφέρει 35% επιπλέον έκπτωση στο ρεύμα που προμηθεύεται ο όμιλος Μυτιληναίου από τη ΔΕΗ για την επόμενη διετία!

Στο UNFOLLOW 28 που κυκλοφορεί, διαβάστε ποιοι υπουργοί ευνόησαν σκανδαλωδώς τον Όμιλο Μυτιληναίου με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις τους.
Με ποιο τρόπο μεθοδεύτηκε η σχετική νομοθεσία.
Γιατί συνεχίζει ο μεγαλοεπιχειρηματίας να μολύνει χωρίς να πληρώνει;
Ποιος –τελικά– κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Διαβάστε στο UNFOLLOW 28 : Ο μεγαλοεπιχειρηματίας έχει καταφέρει να αγοράζει από τη ΔΕΗ πάμφθηνο ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή της πουλάει σε πολλαπλάσια τιμή το ρεύμα που παράγει ο ίδιος. Αυτό το πέτυχε με μεθοδευμένες κινήσεις και μετά από άδειες που του εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου και, τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά.
Διαβάστε στο UNFOLLOW 28 (τεύχος Απριλίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα:  «Μυτιληναίος: Σαμαρικές μεθοδεύσεις για εύκολα κέρδη», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και της Έφης Γιαννοπούλου.
 http://unfollow.com.gr/print/from-issue/12185-alouminion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου