'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νέο κυβερνητικό κόλπο: Πώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλισμένων δεν καταλήγουν στα ταμεία τους

Η κυβέρνηση, συνεπής στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, «εξασφαλίζει» υπέρ των δανειστών χρηματικά ποσά που προορίζονταν για τα ασφαλιστικά ταμεία, χαρακτηρίζοντας ως «δημόσια έσοδα» τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές. Ενώ οι υπουργοί ανακοινώνουν με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ότι κόπτονται κι εργάζονται για τη επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω του μηχανισμού του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.ΕΑ.Ο.)  που έχει ιδρύσει, εισπράττουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλισμένων, εφαρμόζοντας αντισυνταγματικές μεθόδους όπως η κατάσχεση ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των δικαιούχων, αποδίδοντας τα εν λόγω ποσά όχι στα ασφαλιστικά ταμεία ως όφειλαν αλλά υπέρ της αποπληρωμής του Δημοσίου Χρέους.

Με τις ενέργειές της η Κυβέρνηση, μετά από το PSI και το «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων έρχεται να εφαρμόσει ένα δεύτερο PSI στους ιδιώτες ασφαλισμένους υφαρπάζοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αποτελούν περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Βαμβακά κατάθεσε σχετική ερώτηση  προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας πως η ευθύνη τους είναι ιστορική και θα αποδοθεί.
 
 http://www.koutipandoras.gr/article/110976

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου