'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 8 ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

elliniko-660_8Στο φουλ μπαίνουν ξανά οι μηχανές των αποκρατικοποιήσεων μετά από σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση μετοχών οκτώ ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνικό και Εγνατία Οδό ΑΕ.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των σωματείων των Οργανισμών, οι οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβαζε χωρίς ανταλλάγματα στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές των επίμαχων φορέων.

Με πλειοψηφία οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ σημείωσαν ότι η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των οκτώ φορέων δεν συνεπάγεται περιορισμούς των δραστηριοτήτων των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση των θέσεων εργασίας.
Επίσης προσθέτουν ότι είναι αβέβαιο αν οι εργασιακές σχέσεις στους φορείς θα επηρεαστούν με οποιοδήποτε.
Ζημιές αντί για έσοδα εμφάνιζε το ΤΑΙΠΕΔ

Αν οι αποκρατικοποιήσεις είναι το ζητούμενο τότε μάλλον η δράση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να επανεξετάσει τη δραστηριότητά του. Και τούτο διότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 δεν κατάφερε να προσφέρει τα απαιτούμενα έσοδα στον εθνικό κορβανά.
Παρά το γεγονός πως η συνολική αξία των ολοκληρωμένων συμφωνιών από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των deals για Αστέρα και Ελληνικό που εκκρεμούν.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι αντί για τα προσδοκώμενα έσοδα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το ΤΑΙΠΕΔ εμφάνισε ζημιές 1,01 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα κέρδη ύψους 734.000 ευρώ που είχε παρουσιάσει το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Συνολικά, λοιπόν για το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2013 -Μαρτίου 2014, το Ταμείο εμφανίζει ζημίες 34.000 ευρώ!
Στην έκθεση πεπραγμένων του η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν έσοδα, αναφέρει πως από το τέλος Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχει εισπραχθεί το τίμημα της πώλησης και της μίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου, που φτάνουν το ύψος των 261,3 εκατ. ευρώ.
πηγή: iefimerida.gr
http://kartesios.com/?p=165493#more-165493

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου