'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η απάντηση στο μαύρο με Πολιτισμό: «Το λουρί» από τη θεατρική ομάδα theatERt3


Η απάντηση στο μαύρο με Πολιτισμό: «Το λουρί» από τη θεατρική ομάδα theatERt3

Μετά το κείμενο-τομή για την ΕΡΤ της επόμενης ημέρας- «Ποια ΕΡΤ θέλουμε» (διαβάστε το ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ ) που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ την 11η του Ιούνη (κείμενο-πρόταση που επέδρασε και συνεχίζει να επιδρά σαν καταλύτης για την προοπτική του πανελλαδικού αγώνα και την «απεικόνιση» της νικηφόρας «επόμενης ημέρας» της ΕΡΤ), οι όρθιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 συνεχίζουν να ρίχνουν τον σπόρο των θέσεων, των προτάσεων και του πολιτισμού στο γόνιμο OLYMPUS DIGITAL CAMERA έδαφος μιας κοινωνίας που βρίσκεται προς το παρόν στη συντριπτική της πλειοψηφία στη φάση της «αναμονής» αλλά πολύ πιθανόν να μην αργήσει ένα γενικευμένο εξεγερτικό ξέσπασμα.


Το είχαν προδιαγράψει από νωρίς οι εργαζόμενοι/απολυμένοι της ΕΡΤ3, όταν στο πανό του αυτοδιαχειριζόμενου σινεμά τους πριν αρκετούς μήνες, υποσημείωναν: «ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, όχι μόνο δεν πτοούνται από τη συνήθη καλοκαιρινή «χαλάρωση¨αλλά συνεχίζουν με μεγαλύτερο πάθος τον αυτοδιευθυνόμενο αγώνα τους με την εκπομπή κανονικού ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος από τα δύο κτίρια-»κάστρα» της Ελεύθερης ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, τις θερινές πλέον προβολές από το Αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά τους, τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων, τις παρεμβάσεις σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που προτάσσουν την αξιοπρέπεια και την αυτοοργάνωση της κοινωνίας.

Τώρα, προσθέτουν στα «όπλα» του πολιτισμού τη θεατρική τους ομάδα theatERt3 που αποτελείται από ηθοποιούς εργαζόμενους της ΕΡΤ3. Η theatERt3 ανεβάζει το εκπληκτικό έργο της Αναστασίας Δασκαλάκη «Το λουρί» σε σκηνοθεσία Άννας Γιαννακίδου. Το έργο ανεβαίνει την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, στις 21:00, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «πρόκειται για μία πρωτότυπη κωμωδία ανατροπών, η οποία από την πρώτη της παρουσίαση τον Ιούνιο του 2012 εντυπωσίασε το κοινό με την ευρηματικότητα, τους έξυπνους διαλόγους και την ενδιαφέρουσα πλοκή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι της Τόνιας Σουφλέρη, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι Άννα Αλεξάκη, Έφη Αποστολίδου, Άννα Γιαννακίδου, Αναστασία Δασκαλάκη, Ηλίας Γεράκης, Ξένια Καζάκη, Κατερίνα Καριζώνη, Φιλιώ Μαρινοπούλου, Λίλιαν Οικονόμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Τόνια Σουφλέρη, Γιώργος Τζάνας, Κυριάκος Χαυλίδης και Σμαρώ Χρηστίδου.
Η θεατρική ομάδα theatERt3 συστάθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ3 και αποτελείται από δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. Ανέβασε το συγκεκριμένο έργο σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Περαία πάντα για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς το ποσό που συγκεντρωνόταν σε κάθε παράσταση προσφερόταν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά».

Τελικά, παραφράσσοντας δημιουργικά το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» του Κορνήλιου Καστοριάδη, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 προτάσσουν το δίλλημα «πολιτισμός ή βαρβαρότητα» δημιουργώντας στο ΣΗΜΕΡΑ και όχι στο ΑΥΡΙΟ, την ΕΡΤ και την κοινωνία που ονειρεύονται. Το διακύβευμα πλέον, αλλάζει για ΟΛΟΥΣ: Θα περιμένουμε τους σπόρους να παραγάγουν τους καρπούς ή θα γίνουμε εμείς οι ίδιοι, οι καρποί της ζωογόνας Άνοιξης; Οι ηρωικές καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν το δρόμο... Εμείς;

Του Γιάννη Γκίρμπα, δημοσιογράφου της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3
 http://www.ertopen.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου