'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ

epistoli_samaraΣε πανικό συλλαμβάνεται η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να διαψεύσει το σημερινό πρώτο θέμα της “ΑΥΓΗΣ”, σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν στην τρόικα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με “εγγυήσεις” ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Μνημονίου. Διά της εκπρόσωπου της Σοφίας Βούλτεψη, η κυβέρνηση κατηγόρησε την εφημερίδα μας, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, για  “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, επιχειρώντας να μεταθέσει το κέντρο βάρους της υπόθεσης στις ημερομηνίες, αλλά και πάλι λέγοντας τη μισή αλήθεια και αποκρύπτοντας την άλλη μισή, δηλαδή αυτή που δεν την συμφέρει!

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της “ΑΥΓΗΣ”, η οποία ανέφερε: “«Η σημερινή αποκάλυψη της “ΑΥΓΗΣ”, για την ύπαρξη  επιστολής προς τους δανειστές, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται  για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα. Σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων. Τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση,  καθώς  διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων».

Απαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή «αποκάλυψη» της «Αυγής» φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014» και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια”.
Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε το προφανές, ότι δηλαδή η επιστολή προς την Κρ. Λαγκάρντ έχει ημερομηνία 14/5: “”Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5. Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα”.
Αλλά η κ. Βούλτεψη επέμεινε: “Η συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014». Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας” υποστήριξε σε νέα ανακοίνωσή της.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είναι σαφές ότι επιχειρεί να παρακάμψει την ουσία του θέματος που, περισσότερο κι από τις ημερομηνίες, είναι τα όσα αναφέρονται στην επιστολή. Ιδίως δε το σημείο εκείνο στο οποίο, Σαμαράς, Προβόπουλος και Στουρνάρας διαβεβαιώνουν ότι “είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε παρόμοιες διαβουλεύσεις”.
Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, η επιστολή έχει σταλεί πράγματι στις 15 Απριλίου, αλλά όχι προς το ΔΝΤ. Με την ημερομηνία αυτή, η επιστολή στάλθηκε προς τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους Μ. Ντράγκι και Σ. Κάλας, πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.
Ακριβώς ένα μήνα μετά, και μόλις 4 μέρες πριν από τις εκλογές, η ίδια επιστολή αποστέλλεται και στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Εδώ η ημερομηνία είναι 14 Μαΐου. Και το περιεχόμενο, ίδιο και απαράλλαχτο. Με τις ίδιες δεσμεύσεις! Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Οι υπογράφοντες γνωρίζουν. Ίσως λόγω των αντιρρήσεων του κ. Τόμσεν. Ίσως και γιατί ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που έγινε μετά τις εκλογές, όπως ακριβώς θα βόλευε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου…
Η επίμαχη επιστολή που υπογράφει ο Σαμαράς
πηγή: avgi.gr
http://kartesios.com/?p=165128#more-165128

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου