'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ζήτω το οργανωμένο έγκλημα!

Ζήτω το οργανωμένο έγκλημα!

Ας είναι καλά οι έμποροι ναρκωτικών, η «ρωσική μαφία» και οι μπράβοι της νύχτας. Έτσι θα έχουμε σε αυτή την χώρα εκπαίδευση, έρευνα, υγεία και … κοινωνική αλληλεγγύη!


Ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας ήταν σαφέστατος στην τροπολογία που κατέθεσε και θα ψηφιστεί σύντομα από την Βουλή: «Τα ποσά που κατατίθενται στον τηρούμενο στην Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμό, τα οποία προέρχονται από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών δύνανται να διατίθενται για την χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης»!

‘Όταν «έρχεται» μία τέτοιου είδους ρύθμιση, από μία κυβέρνηση που στον τελευταίο τακτικό προϋπολογισμό της μείωσε τα κονδύλια των «κοινωνικών» υπουργείων 8 έως 10% και ετοιμάζει έναν νέο κύκλο περικοπών, μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κανείς: Βασικός χρηματοδότης της κοινωνικής πολιτικής της χώρας θα είναι εφεξής …το οργανωμένο έγκλημα!

Ας αφήσουμε όμως την πλάκα. Η τροπολογία αυτή αποτελεί – όπως λένε- υλοποίηση δέσμευσης της κυβέρνησης πριν τις ευρωεκλογές. Μια – επί της ουσίας- απελπισμένη προσπάθεια λαϊκίστικης «συγκάλυψης» της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

‘Όμως ακόμη κι έτσι οι κυβερνώντες κοροϊδεύουν . Ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός (με αριθμό 200547 έτσι για να ξέρετε) υποτίθεται ότι περιέχει 33.8 εκατομμύρια ευρώ. Όμως το πόσα από αυτά θα διατεθούν και πού θα καθορίζει με απόφασή του ο υπουργός Οικονομίας Γκ.Χαρδούβελης. Η μαγική λέξη στην διατύπωση της τροπολογίας είναι το «δύνανται». Δεν προστίθενται αυτά τα χρήματα στους προϋπολογισμούς των υπουργείων για να καλυφθεί έστω ένα μικρό μέρος από τις απώλειές τους. Απλά δημιουργείται ένας κυβερνητικός μηχανισμός δυνητικής οικονομικής ενίσχυσης.

Μήπως και ένας προεκλογικός μηχανισμός;


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Πηγή: Ζήτω το οργανωμένο έγκλημα! - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου