'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΝΗΣΙΩΝ

Στη Βουλή συζητήθηκε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένο, το θέμα που προέκυψε την Πέμπτη σχετικά με απαιτήσεις της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα ελληνικά νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους, ενώ ο ίδιος ζήτησε μάλιστα και την παραίτηση του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Καμμένος, επισήμανε ότι “αυτά τα νησιά είναι Ελλάδα και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα πουλήσει”.
Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είπε “Προκύπτει θέμα Στουρνάρα και πρέπει να παραιτηθεί γιατί μας έλεγε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Ελεγε στην ανακοίνωσή του ότι “δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά μια ανοησία ξένου υπαλλήλου. Φαίνεται ότι η ανοησία ειπώθηκε και κάποιος είπε ψέματα. Θέτουμε θέμα Στουρνάρα και ζητούμε παραίτηση. Ναυτιλιακοί ρεπόρτερς επιβεβαιώνουν τα λεχθέντα του κ. Μουσουρούλη”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι “Δεν είναι τυχαία αυτά που ειπώθηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό ναυτιλίας παρουσία πολλών εφοπλιστών για την πρόταση της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων. Γιατί αν δεν έχει κατοίκους μπορούν να το νοικιάσουν και να τα πουλήσουν. Γιατί; Γιατί όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή”.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη που ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας σημείωσε:
“Ξεχάσατε τα κίνητρα που δίναμε για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα Λέβυθα. Αν η Γαύδος αδειάσει σημαίνει ότι η ΑΟΖ στο επίμαχο σημείο που υπάρχουν προσφορές εξόρυξης πετρελαίου δεν θα είναι εντός ελληνικής ΑΟΖ… Μιλήσατε για ανθρώπους και αριθμούς αλλά εσεις δεν κοιτάτε τους ανθρώπους μόνο τους αριθμούς. Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή. Παίρνετε εντολές”.
Απάντηση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε ο κ. Στυλιανίδης λέγοντας: “Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική. Η εθνική πολιτική καθορίζεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση”.
Η επιβεβαίωση του υπουργού ότι πράγματι τέθηκε εκ μέρους του κλιμακίου της Tρόικας θέμα εγκατάλειψης νησιών προκάλεσε νέα αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος έθεσε θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
πηγή: news247.gr
 http://kartesios.com/?p=98771#more-98771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου