'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το περιοδικό "Spiegel" για την Ελλάδα: "Διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο"

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2012

Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χθες στο γερμανικό περιοδικό "Spiegel" σε σχέση με τη διαφθορά στην Ελλάδα ήταν η εικονογράφηση. Οι πληροφορίες που παρέθετε η ανταποκρίτρια του περιοδικού στην Αθήνα ήταν όλες γνωστές, δημοσιευμένες από μήνες ή χρόνια στον ελληνικό Τύπο: από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τους τυφλούς της Ζακύνθου κι από τις καταθέσεις «απόρων» στην Ελβετία μέχρι την υπόθεση Παναγιώτη Ψωμιάδη, «τον οποίο οι κατηγορίες για διαφθορά δεν εμπόδισαν να τεθεί από τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα». Οι συντάκτες στο Αμβούργο, όμως, επέλεξαν τρεις φωτογραφίες για να... κοσμήσουν αυτή τη θλιβερή περίληψη: μία από τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, «του πολιτικού γιου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει τίποτε ενάντια σε 'δωράκια', αρκεί να μην ήταν πολύ μεγάλα». Μία από πάρτι στη Μύκονο, με πολλές σαμπάνιες και πρόσωπα ενδεχομένως γνωστά στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Και μία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και λεζάντα: «Το USB στικ ήταν στο συρτάρι».

Κατά τα άλλα, το "Spiegel" ακολουθεί τη... νέα μόδα στον γερμανικό Τύπο, την οποία είναι αλήθεια ότι συνδιαμόρφωσε. Παρουσιάζει, δηλαδή, αυτό που χαρακτηρίζει «παράδοξο»: Να μαλώνει η κυβέρνηση στην Αθήνα με την τρόικα για το πόσα ευρώ θα κόψει από τους δασκάλους, τις νοσοκόμες και τις συντάξεις, ενώ παράλληλα δεν κάνει τίποτε για να μαζέψει λεφτά από τους πλούσιους, που συνεχίζουν ανενόχλητοι να τα βγάζουν έξω. «Διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι της χώρας εξακολουθούν να βολεύονται χωρίς αιδώ», είναι η... κεντρική ιδέα.
 http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=720976

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου