'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Απειλείται η βιωσιμότητα των πανεπιστημίων

Δραματικές χαρακτηρίζουν οι πρυτάνεις τις συνθήκες λειτουργίας των Πανεπιστημίων και με ομόφωνο ψήφισμά τους ζητούν να καθορισθεί αμέσως συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας .
Οι πρυτάνεις, που συνεδρίασαν εκτάκτως στο Λαύριο το Σάββατο, έκαναν λόγο – μεταξύ άλλων – για «πλήρη κατάλυση της διοικητικής και οικονομικής τους αυτοτέλειας. Τονίζουν ότι η ανυπέρβλητη οικονομική δυσπραγία απειλεί τη βιωσιμότητα των Πανεπιστημίων, ενώ αναφέρθηκαν και στην εξοντωτική, όπως λένε, μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων στα Ιδρύματα, την εργασιακή ανασφάλεια και την ανυπαρξία διορισμών εκλεγμένων μελών τους.

Αναφορικά με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη μεταβίβαση της πανεπιστημιακής περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ και την αφαίρεση της διαχείρισης και αξιοποίησης της, οι πανεπιστημιακοί ζητούν να εξαιρεθεί από το εν λόγω νομοσχέδιο η πάσης φύσεως πανεπιστημιακή περιουσία καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που εμπίπτουν στο πεδίο του άρθρου 109 του Συντάγματος».
Καταλήγοντας τα Πανεπιστήμια καλούν σε ενότητα και κοινή δράση όλες τις πανεπιστημιακές δυνάμεις, «ώστε να αντεπεξέλθουν στην κρίση που τα απορυθμίζει και τα οδηγεί στην ουσιαστική διάλυσή τους».
 http://www.koutipandoras.gr/?p=27339

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου