'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μαζική παράσταση στο φοιτητικό εστιατόριο και κατάληψη στον δρόμο

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση  20.10.2012




            Την Πέμπτη 19.10.2012 ο Φοιτητικός μας Σύλλογος πραγματοποίησε μαζική παράσταση στο φοιτητικό εστιατόριο και έπειτα συμβολική κατάληψη στον κεντρικό δρόμο Ερμούπολης-Κάτω Μάννα πλησίον της ΔΕΗ (έξω από το φοιτητικό εστιατόριο).Στη συνέχεια ακολούθησε Πορεία προς το κέντρο της πόλης.
            Διαμαρτυρόμαστε για την συστηματική υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση και στέγαση) στο νησί μας. Πιο συγκεκριμένα με το νέο σύστημα των καρτών,  μόνο 85 φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν, ενώ έως τώρα οι σίτιση ήταν δωρεάν για όλους τους φοιτητές-φοιτήτριες.
            Πιστεύουμε ότι η νέα ρύθμιση ουσιαστικά  προαναγγέλλει  την  πλήρη κατάργηση της δωρεάν Σίτισης. Γεγονός που θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προτίμηση του τμήματος από τους  υποψήφιους φοιτητές, στη Σύρο.
            Έχουμε ενημερώσει την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματός μας για τις συνέπειες αυτών των αλλαγών και  ακόμη αναμένουμε.
            Ευχαριστούμε τους διερχόμενους οδηγούς για την υποστήριξη και την κατανόησή τους στον αγώνα μας, σε αντίθεση με την προκλητική στάση της (μη ένστολης) αστυνομίας. Δηλώνουμε ότι η κρατική ή κάθε είδους καταστολή,  δεν μας τρομάζει.
Στοχεύουμε και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για πραγματική δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Τ.Μ.Σ.Π.Σ.

http://dpsdfs.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου