'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Η 24ωρη Γενική Απεργία, που προκηρύχθηκε έπειτα από πιέσεις των ταξικών συνδικάτων και των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων,  θα πραγματοποιηθεί σε μια χρονική συγκυρία όπου εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο, ο αυταρχισμός από την πλευρά της συγκυβέρνησης εντείνεται, οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις περιορισμού συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με πρώτο στόχο τις απεργίες και το χτύπημα των συνεπών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, είναι στην κυβερνητική ατζέντα.
Η 24ωρη Γενική Απεργία μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να αποτελέσει μια συντονισμένη απάντηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στη νέα αντεργατική λαίλαπα που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο.
Οι συνεπείς ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν τόσο την πορεία όσο και το μέλλον των εργατικών-λαϊκών διεκδικήσεων.
Και το πιο κρίσιμο σημείο, όμως, είναι να υπογραφεί νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση που θα διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό, ώστε ο τελευταίος να μην καθοριστεί μονομερώς από τον υπουργό, όπως επιτάσσει το μνημόνιο. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου παλλαϊκού ξεσηκωμού για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00 λόγω γενικής συνέλευσης. Την Τρίτη απεργούν επίσης οι δημοσιογράφοι. 
Την Τετάρτη, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν:
Οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό. Σημειώνεται ότι ορισμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζουν από την Τρίτη.
Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι με απόφαση της ΟΤΟΕ


Οι εφοριακοί με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες
Οι δάσκαλοι, με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Οι καθηγητές με απόφαση της ΟΛΜΕ
Οι Πωλητές λαϊκών αγορών
Γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι μηχανικοί με απόφαση της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ
Οι οικοδόμοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Οι ναυτεργάτες με απόφαση της ΠΝΟ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με απόφαση της ΓΕΝΟΠ

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αυτόνομης παρέμβασης για την πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη.

20 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Το 2013 θα είναι μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν ....
μια εικονική πραγματικότητα. Την ολική επαναφορά στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του '50 και του '60, την παρουσιάζουν ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της φτώχιας και της ανεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Ο βίος τους, έγινε αβίωτος και η ζωή τους δραματική.
Η πραγματικότητα όμως που αποτυπώνεται και στις στατιστικές είναι αμείλικτη!
Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τις 500.000.
Οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα τις 600.000.
Οι οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος της αγγίζουν τις 500.000, ενώ
Το 35% των μισθωτών αδυνατεί να πληρώσει τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Η κυβέρνηση, κατ' εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε. και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων.
Επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρεί τις υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στη κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών, αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος και γι' αυτό ο συντονισμός της πάλης όλων των εργαζομένων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται.
Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να γίνει η αρχή ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή τους.
Το σύνθημα Ή Εμείς Ή Αυτοί πρέπει να γίνει ξανά η προμετωπίδα στον αγώνα μας.
Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, να μπει φραγμός στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη μάστιγα της ανεργίας και στην εργολαβία των ατομικών συμβάσεων.
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους, να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία και την υγεία για όλους: Εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και αλλοδαπούς.
Στις 20 Φλεβάρη να στείλουμε ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα: Οι αγώνες των εργαζομένων δεν επιτάσσονται και ο λαός μας δεν τρομοκρατείται.
Η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν θα περάσουν.
Αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Να βάλλουμε τέλος στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.
Την κρίση του συστήματος δεν θα πληρώσουμε εμείς, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, που τη δημιούργησαν και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θησαυρίζουν.
Ο αυταρχικός κατήφορος αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη!
ΤΩΡΑ μπορούμε να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε!
Στις 20 Φλεβάρη Απεργούμε και Διαδηλώνουμε
Η εμείς ή αυτοί

Ακολουθεί το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την γενική απεργία της Τετάρτης 20 Φλεβάρη.
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 20 Φλεβάρη. Το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη" που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργιακής μάχης. Να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος ανενημέρωτος, να μη μείνει άνεργος που δε θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας σ αυτόν, να μην υπάρξει εργασιακός χώρος και σχολή που δε φτάσει η απεργιακή ανακοίνωση.
Στην ταξική ενότητα και στους λαϊκούς αγώνες, να σπάσει η κυβέρνηση των μονοπωλίων τα μούτρα της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Ζούμε την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ. Η κατάργηση στην ουσία των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιβολή μισθών πείνας, η εφαρμογή του μνημονίου 3, το φορολογικό, η επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, λεηλατούν κυριολεκτικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας.
Η λήξη της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ στα μέσα του Μάη, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο εξαθλίωσης των εργαζομένων, με την πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών ενώ η κυβέρνηση έχει φροντίσει ήδη για τα συμφέροντά τους με την αλλαγή του κανονισμού και του ρόλου της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, στην οποία δεν μπορούν μονομερώς πλέον να προσφεύγουν τα συνδικάτα.
Η δήλωση του γ.γ. του υπ. Οικονομικών Γ. Μέργου, ότι «είναι υψηλός» ο κατώτερος μισθός των 586 ευρώ μικτά ήταν δείγμα αυτών που προωθούν. Άλλωστε, με το Μνημόνιο 3 θεσπίζεται νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατώτατου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013 και το οποίο έχει βασική προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της κρίσης τη «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» που υπαγορεύει μισθούς Βουλγαρίας των 123 ευρώ και Ρουμανίας των 156 ευρώ!
Η καταστροφική πολιτική τους δεν μπορεί να περάσει χωρίς πρωτοφανή κυβερνητική – κρατική βία, τρομοκρατία και καταστολή, όπως αυτή που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα στους εργατικούς αγώνες στο ΜΕΤΡΟ, στις συγκοινωνίες στους ναυτεργάτες, στους αγρότες συκοφαντόντας τους ως «συντεχνία» όπως και όποιον παλεύει ενάντια στην πολιτική της για την επιβίωση, όποιον αντιστέκεται στην εξαθλίωσή του.
Στις 20 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο ενά­ντια στην κυβέρνηση των μνημονίων και της “επί­ταξης” και στην πολιτική της τρόικας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταστρέφει εμάς και τις ζωές μας. Τα συνδικάτα, το ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσομεν συντονισμένη απάντηση, με καρδιά τη μάχη των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο που θα εκτινάξουν την ανεργία και θα διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια, ελεύθεροι χώροι), το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.
Επίσης, τα σχέδια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, με τις αλλαγές στο νόμο για τα σωματεία που προωθεί η κυβέρνηση, την επαναφορά του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία (λοκ άουτ), δηλαδή κλείσιμο επιχείρησης σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, χρειάζονται μια πρώτη μαζική απάντηση στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.
Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό μέτωπο υπεράσπισης των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων. Το βάρος μιας τέτοιας αναμέτρησης, ο χαρακτήρας της επίθεσης και το βάθος που αποκτά, δεν μπορεί να το σηκώσει ο κάθε κλάδος μόνος του. Όμως χρειάζεται ο κάθε μεμονωμένος αγώνας να υπηρετεί ένα σχέδιο οργάνωσης της πάλης με προοπτική, με αποφασιστικούς αγώνες, πέρα από τα όρια των υποταγμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρειαζόμαστε συνδικάτα στα χέρια των εργαζόμενων, οργάνωση και συντονισμό από τα κάτω, αγώνες και απεργίες με διάρκεια, συλλογικά, μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά.
Όλοι στον αγώνα! Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με διαδηλώσεις και απεργίες. Για να ανατραπούν τα μνημόνια και όλη η επίθεση της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικα. Για να φύγει η κυβέρνηση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Να διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο χρέος σε ρήξη με την ΕΕ. Για να αποκτήσουμε εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρέπεια και αξιοβίωτη ζωή.
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου