'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

CHERCHEZ LE SYRIZA


Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Πενήντα άτομα, σύμφωνα με τους μάρτυρες, συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Ούτε, ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις –πενήντα! Ολόκληρη διμοιρία. Και μπορεί ευλόγως να υποθέσει κανείς ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των υποψήφιων εισβολέων, ότι αυτοί οι πενήντα το συζήτησαν το πράγμα μεταξύ τους, ότι το συναποφάσισαν, ότι καταρτίστηκαν κάποια σχέδια επίθεσης και διαφυγής, ότι έγιναν προμήθειες σε μαζική κλίμακα του απαραίτητου εξοπλισμού, ότι άναψαν τα κινητά ή τα yahoo από τις συνεννοήσεις και τις ειδοποιήσεις.

Και η αστυνομία του Δένδια χαμπάρι! Ούτε έναν από τους δράστες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ακόμα. Και δεν μπορούν στην περίπτωση αυτή να επικαλεστούν ούτε τα τρομοκρατικά στεγανά, ούτε την τρομοκρατική συνωμοτικότητα –πενήντα νοματαίοι και συνωμοτικότητα δεν κολλάνε με τίποτε. Όταν μάλιστα η επίθεση λαμβάνει χώρα σε μια περιοχή της Χαλκιδικής που βράζει κυριολεκτικά εξαιτίας της γνωστής επένδυσης με τις γνωστές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων, τότε καταντάει εξοργιστική και αφήνει χώρο για κάθε είδους υποψίες η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας.
Όμως ο Δένδιας το χαβά του. Αντί να απολογηθεί πώς και γιατί, κοτζάμ τσούρμο τα καίει και εξαφανίζεται κάτω από τα μάτια της αστυνομίας, πάει επί τόπου για τουρισμό στα καμένα. Μας βγάζει λόγους για το νόμο και την τάξη –ακριβώς στο σημείο που ο νόμος και η τάξη έγιναν στάχτη. Και ρητορεύει για την προστασία των επενδύσεων ακριβώς στο σημείο όπου αποδείχτηκε ότι δεν είναι σε θέση να προστατέψει τις επενδύσεις που με τόσο πάθος υπερασπίζεται. Έχουμε δηλαδή το γελοίο θέαμα του αρμόδιου για την τάξη να κοκορεύεται για την τάξη εκεί ακριβώς που αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να επιβάλει καμιά τάξη –ούτε τη δική του.
Ας μην είμαστε όμως απόλυτοι. Βρήκαν τουλάχιστον έναν ύποπτο. Δεν είναι βέβαια από τους πενήντα, ούτε κατηγορείται ότι έλαβε μέρος στην επιδρομή –τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί για ηθική αυτουργία, μιας και ήταν δηλωμένος αντίπαλος της συγκεκριμένης επένδυσης. Δεν βρήκαν δηλαδή ακόμα ούτε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς οι ανεκδιήγητοι, αλλά βρήκαν τον ηθικό αυτουργό! Δεν ξέρω ποιος έκανε το έγκλημα, αλλά ξέρω ποιος τον έβαλε να το κάνει. Το νέο δόγμα της νομιμότητας είναι όπως καταλάβατε πάρα πολύ απλό: Cherchez le SYRIZA...
*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
 iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου