'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ!
ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Με κυβερνητική τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, εγχώρια ή ξένα, να αποκτούν την κερδοσκοπική εκμετάλλευση των χιλιάδων δημόσιων νησίδων της χώρας, όπου αυτές και αν βρίσκονται, ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές.
Κατ’ αρχάς, η τροπολογία προέβλεπε ότι μπορεί, με σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου, να παραχωρείται και η κυριότητα των νησίδων αλλά κατόπιν αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, δια των Π. Λαφαζάνη, Θ. Δρίτσα και Γ. Συρμαλένιου, η κυβέρνηση υπαναχώρησε ως προς την παραχώρηση της κυριότητας αλλά διατήρησε την παραχώρηση δια της μακρόχρονης ενοικίασης και εκμετάλλευσης των νησίδων, μέχρι 99 χρόνια, πράγμα που λίγο αλλάζει, στην πράξη, την κατάσταση!

Οι βουλευτές της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) τόνισαν ότι η παραχώρηση, προς κερδοσκοπική τσιμεντοποίηση και εκμετάλλευση, των νησίδων σε εγχώρια ή ξένα συμφέροντα, προκαλεί μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα εθνικής ασφάλειας, ενώ οδηγεί σε οικολογική αλλοίωση έως καταστροφή τις θάλασσές μας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία για τις νησίδες, με στόχο την καταψήφισή της. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη (14/2) στις 11 το πρωί.
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου