'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στέλεχος υπουργείου Οικονομικών: «Ο Καπελέρης μου είπε πως η Λίστα Λαγκάρντ ήταν επτασφράγιστο μυστικό στο γραφείο Παπακωνσταντίνου»

«Ο Χρήστος Αθανασίου, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ όσα είχε καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και είχε δημοσιεύσει το HOT DOC στο Τεύχος 20. Ο προϊστάμενος του Α’ Τμήματος Διεύθυνσης Ελέγχων του υπουργείου δήλωσε στα μέλη της προανακριτικής πως είχε ζητήσει στοιχεία επίμονα από τα τέλη του 2010, όταν είχαν δημοσιευτεί οι πρώτες πληροφορίες για τη Λίστα Φαλτσιάνι (όπως ήταν τότε γνωστή η Λίστα Λαγκάρντ), προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους. Ωστόσο, σε επικοινωνία του εκείνη την περίοδο με τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, ο τελευταίος του διαμήνυσε πως η Λίστα βρισκόταν στα γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου, όπου, όπως του είπε χαρακτηριστικώς, κρατείτο σαν επτασφράγιστο μυστικό.
«Το πολιτικό σύστημα ήξερε για τη Λίστα Λαγκάρντ», σημείωσε στην κατάθεσή του στην προανακριτική ο κ. Αθανασίου, ο οποίος πρόσθεσε πως είχε καταβάλει εις μάτην συνεχείς προσπάθειες για να αξιοποιηθεί το CD την περίοδο που ήταν στην ομάδα εργασίας φυσικών προσώπων φορολογούμενων μεγάλου πλούτου.
Το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μίλησε, επίσης, για έλλειψη πολιτικής βούλησης κι αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας να ελεγχθούν σε βάθος μεγάλες φορολογικές υποθέσεις. Ο κ. Αθανασίου, μάλιστα, είχε έρθει σε επαφή και με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Κρις Πιγκάλ, ο οποίος λάμβανε μέρος στις συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών για φορολογικά ζητήματα. Ωστόσο, ο ξένος αξιωματούχος τον ενημέρωσε πως η διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ ήταν ζήτημα που αφορούσε την ελληνική κυβέρνηση και κανέναν άλλο. Άνθρωποι, εξάλλου, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σημειώνουν στο www.koutipandoras.gr πως ο κ. Αθανασίου, ο οποίος θα συνεχίσει την κατάθεσή του στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη, είναι ένα έμπειρο και παθιασμένο με τη δουλειά του στέλεχος.
 http://www.koutipandoras.gr/33307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου