'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Όταν το ΤΑΙΠΕΔ ορέγοταν τα φιλέτα της Παραλιακής Ζώνης

Τις τελευταίες δεκαετίες, η λέξη «αξιοποίηση» απέκτησε σημαίνοντα ρόλο στο πολιτικό λεξιλόγιο. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, συχνά πυκνά την επικαλούνταν, όταν αντιλαμβάνονταν ότι από την ατζέντα τους απουσίαζε κάθε έννοια αποτελεσματικής πολιτικής.
Τα τελευταία τρία χρόνια, αποτελεί την αγαπημένη έκφραση της εκάστοτε κυβέρνησης. Η τεράστια περιουσία του δημοσίου, ακίνητη και μη, θα αξιοποιηθεί και το κράτος θα εισπράξει τεράστια ποσά που θα τονώσουν τα δημόσια έσοδα.
Κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας, ή αλλιώς (ΤΑΙΠΕΔ). Ένα δημιούργημα του μνημονιακού πολιτικού συστήματος καθ’ υπόδειξη αν όχι εντολή της τρόικας. Υπέρτατος στόχος να αξιοποιηθούν τα ασημικά του κράτους, ώστε να ξεχρεώσουμε τους ξένους δανειστές.
Τελευταίο λάφυρο στην αρένα της αξιοποίησης, τα φιλέτα της Παραλιακής Ζώνης από το Σούνιο έως τον Πειραιά. Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε στο τραπέζι η αξιοποίησή του, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ θέλησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο.

Οι πιέσεις της τρόικας ήταν αφόρητες. Άλλωστε κάθε αξιοποίηση που επιτυγχάνει το ΤΑΙΠΕΔ, εξυπηρετεί την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Οι ξένοι δανειστές διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους. Όχι όμως και ο ελληνικός λαός.
Με νομοσχέδιο μέσα από τον επενδυτικό νόμο, μεταβιβάστηκε η κυριότητα των φιλέτων της Παραλιακής Ζώνης στο ΤΑΙΠΕΔ. Η κυβέρνηση φέρεται να υποχώρησε στις πιέσεις της τρόικας και τροποποίησε την αρχική διάταξη, η οποία προέβλεπε τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβιβαστεί το Ελληνικό Α.Ε. και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.
Με το νομοσχέδιο ιδρύεται μία ακόμη Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ. Η εταιρεία θα διαχειρίζεται ολόκληρη την παραλιακή γραμμή, με εξαίρεση τα δύο ακίνητα που έχει στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το Ελληνικό και τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Τα χρήματα είναι πολλά όπως επίσης και τα συμφέροντα που ορέγονται τα φιλέτα της παραλιακής.
http://www.koutipandoras.gr/33357

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου