'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τα ΜΑΤ χτύπησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη του γραφείου Μέργου

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου,
με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.Την ώρα, όμως, που οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Σταδίου («Κανείς δεν ζει με 500 ευρώ», «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα»), δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι ήταν παρόντες. Οι άνδρες των ΜΑΤ, μάλιστα, συνέχισαν να τους χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχναν την ταυτότητά τους, ενώ έριξαν χημικά ακόμα και σε διερχόμενους. Ύστερα από την επιβεβαίωση των χτυπημάτων από τους γιατρούς, οι δύο βουλευτές μεταβαίνουν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβάλουν μηνύσεις. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες “απολαμβάνουν” μισθούς 500 ευρώ και η πλειονότητα των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων να λαμβάνει μισθούς οι οποίοι θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι υπεραμειβόμενοι. Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλώς είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια ημέρα μετά ο Όλι Ρεν κι αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού. Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της ανάπτυξης ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων».
 http://www.koutipandoras.gr/32967/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου