'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

FOCUS: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες της νότιας Ευρώπης για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Focus το οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τους Ελληνες, Πορτογάλους και Ισπανούς ότι προσφέρουν εντυπωσιακές φοροαπαλλαγές για όσους επενδύσουν στη χώρα, υποβοηθώντας το ξέπλυμα χρήματος.
Χαρακτηριστικά το περιοδικό που μας έχει συνηθίσει σε εμπρηστικά, υποτιμητικά άρθρα αναφέρει ότι οι υπό κρίση χώρες επιθυμούν να δελεάσουν τους Γερμανούς συνταξιούχους και όχι μόνο να επενδύσουν σε real estate προσφέροντας σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Γερμανοί συνταξιούχοι ως διασώστες στην κρίση» και επισημαίνει ότι για πολλούς Γερμανούς η μετοίκηση σε κάποια ζεστή χώρα του Νότου αποτελεί όνειρο και σε αυτή την επιθυμία αποσκοπούν οι κυβερνήσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Για την Πορτογαλία αναφέρει ότι πρόσφατα ανακοίνωσε πως όποιος μεταφέρει την έδρα κατοικίας του στη χώρα και περνάει τουλάχιστον το μισό χρόνο εκεί θα απαλλάσσεται από την καταβολή φόρου εισοδήματος.
Σημειώνει, επίσης, ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε πως όποιος επενδύσει πάνω από 160.000 ευρώ σε αγορά ακινήτου θα έχει απεριόριστο δικαίωμα διαμονής στη χώρα, ενώ όποιος αποδείξει ότι έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 2.100 ευρώ το μήνα θα λαμβάνει περιορισμένης διάρκειας άδεια παραμονής στη χώρα, στοχεύοντας κυρίως σε πλούσιους εκτός ΕΕ, όπως οι Ρώσοι και Κινέζοι.
Τέλος, το δημοσίευμα σχολιάζει και τις κινήσεις της Ελλάδας σημειώνοντας: «Η Ελλάδα το ξεπερνά με μια ανήθικη προσφορά: ένας αγοραστής ακινήτου ο οποίος δαπανά 300.000 ευρώ δεν λαμβάνει μόνο άδεια παραμονής. Επιπροσθέτως η Αθήνα δεν κάνει κανέναν έλεγχο όσον αφορά στην προέλευση ή τη νομιμότητα του κεφαλαίου που επενδύεται – μια ανοικτή πρόσκληση για ξέπλυμα χρημάτων».
πηγή: iefimerida.gr
 http://kartesios.com/?p=114976#more-114976

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου