'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Σε δυσθεώρητο ύψος το ελληνικό χρέος – Μεγαλύτερο από αυτό του 2009


Τέλος δεν έχει το ελληνικό χρέος. Παρά τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών, ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013 - ύψος μεγαλύτερο αυτού του 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση. Συγκεκριμένα, το δημόσιο χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, που ήταν 303 δισ. ευρώ.
Διχογνωμία επικρατεί σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για το κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας -που αγγίζει το 180% του ΑΕΠ- μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».
Την ίδια ώρα, διάσταση απόψεων μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν, όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, καταδεικνύει νέα μελέτη του Ταμείου, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας «βυθίστηκε» σε μεγαλύτερη ύφεση επειδή υπερεκτιμήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης το 2010.
Δεν φταίει ο λανθασμένος πολλαπλασιαστής για τις αισιόδοξες προβλέψεις ανάπτυξης στην περίπτωση της Ελλάδας, σημειώνουν τώρα οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου, αλλά το γεγονός ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν εφαρμόστηκε επαρκώς.
Ο πρωθυπουργός επιλέγει την τακτική της στρουθοκαμήλου περιμένοντας τις εντολές των δανειστών, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη μελέτη του ΔΝΤ, τις δηλώσεις στη Γερμανία περί τρίτου πακέτου στήριξης, αλλά και την άνοδο του δημόσιου χρέους. Προσθέτει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα είναι παρελθόν, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας.

Καθώς το δημόσιο χρέος έσπασε κάθε ρεκόρ σκαρφαλώνοντας στα 321 δις ευρώ και το νέο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να δώσει για μια ακόμα φορά εξετάσεις υπακοής στην τρόικα, προχωρώντας σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αναφέρουν οι ΑΝ.ΕΛ.
Τη διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει την περικοπή του χρέους, προτείνει η ΔΗΜΑΡ διότι, όπως αναφέρει, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που υλοποιεί η Ελλάδα, οδηγεί σε τεράστια ύφεση και αναπαράγει την κρίση.
Παρά τις αντίθετες απόψεις ΔΝΤ και Κομισιόν σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, όλοι μαζί ζητούν την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, υπογραμμίζει το ΚΚΕ και σημειώνει ότι μόνη ρεαλιστική έξοδος από την κρίση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ.
 
Πηγές: ΝΕΤ, tovima.gr
 http://www.ertopen.com/eidiseis/item/3620-se-dysthewrhto-ypsos-to-ellhniko-chreos-%E2%80%93-megalytero-apo-ayto-toy-2009#.UhubEH__k6g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου